Kocaman: Karar birkaç gün içinde

Fenerbahçe teknik direktörü maç sonrası istifa sinyali verdi

Yayınlanma: 20.05.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

Fenerbahçe bir kez daha ligi ikinci tamamladı. Konuşacak pek fazla bir şey yok. Şimdi yapacağımız iş, önce Aykut Kocaman’ın durumu, sonra da kongrede yaşanacaklara odaklanmak. Konyaspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Kocaman, ana kadroyu oluşturmakta geç kaldıklarını söyleyerek, “Son 9 maçın 8’ini kazanmıştık. Bir G.Saray beraberliği ligin kaderini tayin etme şansımızı elimizden aldı. Tabii bunu ligin bitiminden 10 gün önce oynanan kupa finaliyle bağlamak lazım. Bu çıkışı en azından 1 kupayla taçlandırabilseydik, anlatabilecek bir şeyler olurdu. İki kulvarda da kazanamadıktan sonra anlatacak bir şey yok. Sezon içerisinde, özellikle ilk 11 haftadaki fahiş hatalarımız sezonun bu hale gelmesine neden oldu. Bir şeylerin değerini bilme açısından iyi durumda olduğumuz söylenemez. Çok duygusal sapmalarımız oluyor. Bu sene Atletico Madrid’in UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmasıyla ligi 2. bitirecek takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gitme konusunda bir turluk avantajı oldu. Ön elemeler nispeten birbirine yakın takımlar arasında oynanacak, bu da ciddi bir avantaj” ifadelerini kullandı.

Kararım kongreyle alakalı

Aykut Kocaman, takımın başında kalıp kalmayacağına birkaç gün içinde karar vereceğini açıkladı. Fenerbahçe’nin elindeki kadroyla 2 kupada da final oynamasının büyük bir başarı olarak lanse edilmesinin doğru olmadığını belirten Kocaman, şunları aktardı: “Kadronun kalitesiz olduğuna katılmıyorum. Kaliteden ziyade geç oluşması diyebiliriz. Sezonun ilk 11 haftası son derece dağınık olduğumuz bir dönemdi. Kadro kalitesiyle ilgili en vurucu örneği rakamlar söylüyor. 11. haftadan sonraki 23 hafta çok uzun bir süreç. 23 haftada takımın topladığı puan 55. Maç başına 2,4 ortalama yakalanmış. Bu takıma kalitesiz demek bence ağır bir yorum olur. Ben bu takımın tam tersine 77 ile 82 arasında puan alabileceği- ni düşünüyorum ama ilk 11 haftayı telafi etmek kolay olmadı. Yarıştığımız takımların da son haftalardaki puan kaybı minimum oldu. Ana problem, ana kadroyu oluşturmakta çok geç kaldık. Kararım, kongreyle alakalı. Kendi içimde de birtakım cevabını bulamadığım sorular var. Bir şeyleri değiştirmek için bu kadar çaba gösterirken, en azından F.Bahçe’yi gerçekten sevenler tarafından anlaşılamama durumu ‘neden’ sorusunu sorduruyor. Kongreyle ilgili olmasının temel nedeni de şu, hem sayın başkan hem de sayın Ali Koç için önlerinin açık olması. Bir senelik kontratın önlerinde yük olmaması. Belki değişim arzuları vardır.”

Kuyt’tan Kocaman’a davet

Teknik direktör Aykut Kocaman Dirk Kuyt’ın jübile maçına katılacak. Bir dönem F.Bahçe’de de forma giyen Hollandalı, Kocaman’ı jübile maçına özel olarak davet etti. Aykut Kocaman jübile maçına katılmak için 26 Mayıs’ta Hollanda’ya gidecek. Deneyimli teknik adam jübile maçında Dirk Kuyt’ın takımında teknik direktörlük yapacak. Öte yandan sezonun sona ermesiyle birlikte F.Bahçeli futbolcular tatile çıkmaya başladı. Milli takımlara çağrılan futbolcular da milli takım kamplarına katılacak. Teknik heyet futbolculardan tatil sürecinde kendilerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler