Çav Bella’yla kupa

Galatasaray 21. şampiyonluğunu Türk Telekom Stadı’nda taraftarının huzurunda doyasıya kutladı. Seremonide Türkiye Futbol Federasyonu’nu temsilen Ali Dürüst bulunurken kupanın kaldırılması sırasından stat hoparlöründen Çav Bella şarkısı çalındı.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 09:15
Abone Ol google-news

Saatler 19.05’i gösterdiğinde başlayan şölende Gripin, Berkay ve Aleyna Tilki sahne aldı. Özellikle Aleyna Tilki’nin ‘Sen olsan bari’ şarkısı sırasında, tribünlerdeki 50 bin Sarı - Kırmızılı taraftar Bafetimbi Gomis’e sevgi gösterisinde bulundu. Fransız golcü de koridordan çıkarak taraftarları selamladı. Törende ilk olarak kaptan Selçuk İnan anons edilirken diğer takım arkadaşları forma numaralarına göre çağrıldı. Futbolcuların ardından sıra teknik ekibe geldi. Kaleci antrenörü Taffarel, Brezilya’da olduğu için kutlamalara katılamazken Hasan Şaş, Ümit Davala ve Levent Şahin’in ardından teknik direktör Fatih Terim ‘mekanın sahibi’ olarak anons edildi. Deneyimli teknik adam sahneye kızları Merve ve Buse’nin yanı sıra torunlarını da alarak çıktı. Terim’in sahneye çıktığı sırada Şampiyonlar Ligi müziğinin çalması ise dikkatlerden kaçmadı. Futbolcuların isimlerini anons eden kişi, Selçuk İnan yerine Selçuk Şahin anonsu yapınca, tribünler tepki gösterdi.

Tarık Çamdal ıslıklandı

Tarık Çamdal, Mustafa Sandal’ın ‘Aya benzer yüreğim’ şarkısıyla sahneye çıktığı esnada tribünlerden ıslıklar yükseldi ve genç oyuncu protesto edildi. Seremonide Türkiye Futbol Federasyonu’nu temsilen Ali Dürüst bulunurken kupanın kaldırılması sırasından stat hoparlöründen Çav Bella şarkısı çalındı.

Fatih Terim yönetiminde şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ın bu büyük başarısının perde arkasında sezon içinde yaşanan onca zorluğa rağmen deneyimli hocanın Sarı-Kırmızılı camiaya yeniden getirdiği ‘aile havası’nın rolü büyük. Tudor ile yolların ayrılmasının ardından Dursun Özbek başkanlığındaki yönetimin Süper Lig’in 17. haftasında Göztepe maçından önce 4. kez Galatasaray’ın başına geçen Terim, özellikle son 2 sezonda Sarı-Kırmızılı renklere gönül veren herkesin kırgınlıklarını önemli bir iletişim stratejisiyle şampiyonluk sinerjisine çevirdi. İşte Fatih Terim’in kendisinin 7., Galatasaray’ın 21. şampiyonluğuna ulaşmasını sağlayan ve bu zafere damga vuran hamleleri:

Meydan okudu

Terim, Galatasaray’ın başına geçişini Twitter hesabından “Nerede kalmıştık Galatasaray?” yazarak duyurdu, sözleşme imzalarken, “Bu bir meydan okumadır, geçmişte elde ettiğimiz başarılardan daha fazlasını elde etmek için buradayım” diyerek camianın gerçek lideri olduğunu ispatladı. l Son 2 sezonda Florya’da kaybolan “aidiyet duygusu”nu yeniden sağlamakla işe başlayan tecrübeli hoca, yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve Taffarel’le önemli bir mesai harcadı, önceki dönemde etkisiz kalıp küstürülen futbolcularla bire bir görüşmeler yapıp herkesi şampiyonluğa inandırdı. l Galatasaray taraftarını yaptığı her açıklamayla yeniden tribüne çekti. Latovlevici ve Tolga ıslaklanırken, taraftarlara onları alkışlamalarını, herkese sahip çıkılmasını öğütledi.

Önce ‘takım’ dedi

Kulüp mali açıdan zor bir dönemden geçerken, Terim önce futbolcuların ödemelerinin yapılmasını, transferin ikinci planda da kalabileceğini ifade etti. Devre arası kadronun omurgası Ndiaye satıldı, deneyimli çalıştırıcı transferin son günü kişisel ilişkileriyle Inter’den Nagatomo’yu kiralık olarak takıma kazandırdı. l Dursun Özbek döneminde göre gelen Fatih Terim, erken seçimde Mustafa Cengiz’in başkan seçilmesinin ardından yeni yönetimin önünü açması adına görevi bırakabileceğini ifade etti. Cengiz buna müsaade etmedi, Abdurrahim Albayrak Florya’da takım ve Terim’le mesai yaptı.

Polemiğe girmedi

A Milli Takım’dan ayrılış süreci ve TFF ile yaşadığı sorunlara rağmen Terim, Galatasaray’ın başında ne bu unsurlarla, ne de rakipler ve hakemlerle polemiğe girdi. Tecrübeli hoca sadece Galatasaray’ın başarısına odaklandı, Sarı- Kırmızılı camiayı futbol kamuoyundaki tartışmaların uzağında tuttu.

Verdiği her mesajla Sarı-Kırmızılı camiayı adım adım şampiyonluğa motive eden Terim, başkan adaylarının yönetim listelerini sunmasının ardından kritik Akhisar maçı için Twitter hesabından “Konsantrasyon” yazıp herkesi hedefe odakladı. l Her bir oyuncusuyla yakından ilgilenen Fatih Terim; Donk, Sinan, Denayer, Linnes, Sinan’ın performansını yukarıya çekti; Gomis ve Feghouli’nin kariyer rekoru kırmasına katkı sundu.

Derbi üstünlüğü

Tudor döneminde, F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve M.Başakşehir maçlarından sadece 1 puan alan Galatasaray, Terim yönetiminde bu büyük karşılaşmalarda 3 galibiyet, 1 beraberlik alıp 10 puan kazandı. Fatih Terim, Sarı-Kırmızılıların büyük maç kazanma geleneğini yeniden yarattı; Galatasaray için ne kadar büyük bir figür olduğunu tekrar ispatladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler