Zinedine Zidane neden istifa etti?

Son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başaran Real Madrid'de teknik direktör Zinedine Zidane istifa etti. Başkan Florentino Perez'le bir basın toplantısı düzenleyen Zidane, canlı yayında ayrılık kararını açıkladı. Zidane, ayrılık nedeni ile ilgili sorulan bir soruya, “Bu nedeni size anlatamam. Asıl sebebi kendi içimde tutacağım” demekle yetindi. Ancak Fransız çalıştırıcının istifasının altında yatan sebeplerin çok daha farklı olduğu konuşuluyor.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 07:42
Abone Ol google-news

Real Madrid'de istifa şoku yaşanıyor. Takımın efsane futbolcularından olan aynı zamanda teknik direktör olarak da son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Zinedine Zidane istifa etti.

Bu karar hem İspanyol hem de dünya futbolunda konuşulurken, her şey Real Madrid'in TSİ 13.00'da bir basın toplantısı duyurusu yapmasıyla başladı. İspanyol medyasında bir anda "Zidane ya istifa edecek ya da sözleşmesini uzatacak" yorumları yapılırken daha sonra ise "Zidane istifa etti" haberleri bir anda yayıldı.

Fransız teknik adam, başkan Florentino Perez'le çıktığı basın toplantısında canlı yayında takımı bıraktığını açıkladı.

Fanatik'in haberine göre Real Madrid’ten istifa ettiğini açıklayan Zinedine Zidane, ayrılık nedeni ile ilgili sorulan bir soruya, “Bu nedeni size anlatamam. Asıl sebebi kendi içimde tutacağım” demekle yetindi. Ancak Fransız çalıştırıcının istifasının altında yatan sebeplerin çok daha farklı olduğu konuşuluyor.

Özellikle İspanya La Liga’da bu sezon şampiyon Barcelona’nın 17 puan gerisinde kalınmasının Başkan Florentino Perez’i oldukça mutsuz ettiği, ayrıca Zidane’ın üzerindeki yoğun baskıyı artık kaldıramadığı konuşuluyor. Zidane’ın bir süre dinleneceği ve ardından kariyerine devam edeceği gelen haberler arasında yer alıyor.

ZİNEDİNE ZİDANE KİMDİR?

23 Haziran 1972 tarihinde Fransa'nın Marsilya kentinde dünyaya gelen Zinedine Zidane'ın tam adı Zinedine Yazid Zidane'dır ve bir Kuzey Afrika ülkesi olan Cezayir asıllıdır. Cezayir'den kabiliye'li bir aileden gelen Zidane, Marsilya'nın La Castellane sitesinde büyüdü. Küçük yaşlardan beri futbola ilgi duyan Zinedine Zidane'nın ilk oynadığı takım, oturduğu mahallenin takımı olan US Saint-Henri'ydi.

1987 yılında henüz 15 yaşında iken, Guy Lacombe yönetimindeki AS Cannes altyapısına katıldı. Jean Fernandez Zinedine Zidane'nı, 16 yaşında AS Cannes'nın profesyonel kadrosuna kattı. 20 Mayıs 1989 tarihinde, yani 17 yaşına basmadan önce, Marcel Desailly ve Didier Deschamps'lı FC Nantes'e karşı, ilk Ligue 1 maçına çıktı.

1992 yılında Bordeaux'a transfer olan Zidane, 1996 yılında,Bordeaux'yla kaybettiği UEFA Kupası finalinde sonra, Juventus'e 35 milyon fransız franka transfer oldu. Zidane Bordeaux'yla kazanamadığı kupaları Juventus'le kazanmaya başladı. 1997 ve 1998'de Scudetto'yu 1997'de Supercoppa Italiana'yı, 1996'da UEFA Süper Kupası ve Kıtalararası Kupasını kazandı.

Zinedine Zidane, 2001 yılında Real Madrid'le anlaştı. Burada ilk sezonunda La Liga ve Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Real Madrid formasıyla 200 maç'tan fazla sahaya çıkan Zidane, La Liga'da 35 ve Şampiyonlar Ligi'nde 9 gol kaydetmiştir. Kariyerindeki tek hat-trickini Real Madrid formasıyla atmıştır.

2006 yılında futbolu bırakan Zinedine Zidane, profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra kariyerine teknik direktör olarak devam etti. 2013 yılında Real Madrid'in altyapı takımıyla teknik direktörlük kariyerine atan Zidane, 2016'da Real Madrid'in A takımının başına geçti. 31 Mayıs 2018'de bu görevinden istifa eden Zinedine Zidane, üç yıl süren teknik adamlık kariyeri boyunca üst üste üç kez Şampiyonlar Ligi finalini kazanarak, büyük bir başarı elde etmiştir.

<haber-yatay:,987057>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler