Ümit Kayıhan hayatını kaybetti

Teknik direktör Ümit Kayıhan hayatını kaybetti

Yayınlanma: 06.06.2018 - 09:54
Abone Ol google-news

Bir dönem milli takım formasını da terleten ve Süper Lig'de birçok kulüpte teknik direktörlük görevinde bulunan Ümit Kayıhan 64 yaşında vefat etti. Kayıhan bir süredir yoğun bakımda tedavi altındaydı.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal, Ümit Kayıhan'ın bir süredir tedavi gördüğünü ve hayatını bu sabah kaybettiğini söyledi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir yoğun bakımda olan Teknik Direktör Ümit Kayıhan, vefat etti. Ailesinin ve antrenör camiasının başı sağolsun" ifadesi yer aldı.

<haber-dikey:990013>

Ümit Kayhan kimdir?

 Ümit Kayıhan (d. 28 Şubat 1954, İzmir) Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Birçok Anadolu takımını çalıştırmıştır. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve sezon sonu sözleşmesinin bitimiyle bu görevden ayrılmıştır.

 Futbolculuk kariyeri

Futbola Göztepe altyapısında başladı ve 1970'li ve 1980'li yillarda Göztepe, Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor'da forma giymiştir.

 Millî takım kariyeri

Ümit Kayıhan, 2 kez Türkiye amatör millî takımı formasını giymiştir.

 Teknik direktörlük kariyeri

Futbola vedasindan sonra teknik direktörlük yapmaya karar vermiştir ve bu nedenle futbolculuk kariyerinin ardından İngiltere'de antrenörlük eğitimi almıştır.. Sonra Türkiye'ye geri dönüp antrenörlük olarak çalışmaya başlayan Kayıhan, 2000-01 sezonunda Göztepe'yi 1. Lig Şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesini sağlayan isim oldu. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve takımıyla Orduspor'a karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen 1. Lig play-off karşılaşmasından sonra son kez takımın başında bulunmuştur. Sezon bitimine kadar süren sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrılmıştır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler