Uruguay'ın yıldızı Cavani

Dünya Kupası'na özel olarak değerlendirdiğimiz, takımlarına en çok katkı sağlayabilecek ve turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında bugün Edinson Cavani var

Yayınlanma: 10.06.2018 - 17:44
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

Édinson Roberto Cavani Gómez

 

Doğum tarihi: 14 Şub 1987

Doğum yeri: Uruguay Salto

Uyruğu: Uruguay

Boyu: 1,84 m

Mevki: Santrafor

Milli forma giyme/ gol: 101/42

Kulübü: Paris Sain-Germain

 

14 Şubat 1987 Uruguay'ın Salto şehrinde doğan Edinson Cavani, Salto'nun çeşitli kulüplerinde altyapı eğitimi aldıktan sonra başkent ekibi Danubio FC tarafından keşfedildi. Kısa dönemde A takımla maça çıkmaya başladı. Burada Serie A ekiplerinden Palermo'nun dikkatini çeken Cavani, Avrupa'ya ilk adımını atmış oldu.

Daha sonra transfer olduğu Napoli'de gol krallığı yaşayan Cavani, 65.5 milyon Avro karşılığında Paris Saint Germain'in yolunu tuttu. Fransa'da şampiyonluklar ve gol krallığı yaşadı.
2008 yılından bu yana Uruguay Milli Takımı formasını terleten Cavani, çıktığı 101 maçta 42 gol attı. Tabiri caizse, leblebi gibi gol atan dünyaca ünlü forvet, kuşkusuz Uruguay'ın gol yükünü çekecek isimlerin başında geliyor. Ayrıca Cavani ve Barcelona'lı Luis Suarez 'in uyumu dikkat çekiyor. İkili turnuvanın en iyi forvet hattı olarak değerlendiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler