Ali Koç: Yerli olursa Aykut Hoca'dan başkasını düşünmüyoruz

Ali Koç ve sportif direktör Comolli, basın toplantısında konuştu

Yayınlanma: 13.06.2018 - 15:00
Abone Ol google-news

--Ali Koç: "Neyi devraldığımızı net bir şekilde görmemiz lazım. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışma yaklaşık 3-4 hafta sürecek. Şu an buz dağının görünen yüzünü tespit ediyoruz. Üzülerek söylüyorum ki şu an beklenilenden daha kötü durumda."

--Ali Koç: "Fenerbahçe'nin ileri gelenleri maddi açıdan harekete geçmiş vaziyette... Fakat Türk futbolunun içindeki finansal durum pek sürdürülebilir değil."

--Ali Koç: "Amiral gemimiz futbolda neler yapacağımızı, nasıl manevralar yapacağımızı tespit etmemiz gerekiyor. Her zaman beklentileri gerçekçi tutmaya çalıştım. Fenerbahçe'mize transfer konusunda çok büyük ilgi var. İçiniz rahat olsun."

--Ali Koç: "İlk satışımızı gerçekleştirdik. Fernandao'nun bonservisi hakkında biliyorsunuz SPK'ya belli bir ücretin altındakiler belirtilmiyor. Ama sosyal medyada bazı rakamlar dönüyor. Bu rakamlar neredeyse iki katı..."

--Semih Özsoy: "Fenerium'un bir haftaki satış artışı yüzde 89. Bir hafta da 30 bin forma satılmış. Stoklarımızı eritmek için 20 bin forma daha satmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz."

--Ali Koç: "Bir futbol yapısı, felsefesi yerleştirmeye çalışıyoruz. Kuvvetli bir sportif direktör hayalim vardı. Sadece futbol oynama tarzı olarak anlamayın. Bir taraftar futbol kültürü var ama diğer taraftar bir yapı var. Bunun içinde oyuncu keşfetme var."

--Damien Comolli: "Bu kulüp bünyesinde herkesten destek gördük. Burada olmak inanılmaz bir fırsat. Daha önce Türkiye'de görülmemiş bir futbol kültürü inşa etmek istiyoruz"

--Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli'nin sözleri tercüman tarafından eksik çevrilince Ali Koç araya girdi ve düzeltme yaptı.

--Damien Comolli: "Fenerbahçe Avrupa'da her zaman saygı duyulan ve bilinen bir takım olmuştur. Şimdi daha da büyütmek istiyoruz. Futbolcu alırken futbolcu olarak bakarız ama insanlık olarak bakılmalı. Hep söylerim, iyi insan iyi futbolcu olabilir"

--Damien Comolli: "Buradaki amacım üst düzey çalışma ortamı yaratmak. Teknik direktör de futbolcu da çimci de olabilir. Herkesin en iyisini vermesi için çalışma ortamı yaratacağız"

--Damien Comolli: "Buraya geldiğimden beri hep söyledğim bir şey var; Tüm duvarları yıkmak istiyoruz. Mental olarak yıkılmalı. Burada taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Arsenal ile geldiğimizde taraftarı görmüştüm ve çok etkilinedim, yine ihtiyacımız var"

--Damien Comolli: "Sosyal medya hesabım yok. Kızlarım hep sosyal medyada. Bazen de beni uyarıyorlar, 'Bu sen misin baba?' diye"

--Damien Comolli: "Kafamızda scout sistemi ile ilgili her şey net. Dünya çapında birçok yere ulaşacak ekip kurmak istiyoruz. Şu anda anlaştığımız scoutlar var, çalışmalar da sürüyor. İletişimde olduğumuz dünya çapında birçok isim var"

--Ali Koç: "Dönemimiz 3 yıl ama hayallerimizi gerçekleştirmemiz için 5-6 yıl lazım. Sonrası da dönüşü olmaz bir yola olur"

--Damien Comolli: "Scouting konusunda şok oldum. Akademinin bir scout ekibi olmadığı söylendi."

--Ali Koç: "Hocamızla iki kez görüştüm. Çok yardımcı oldu. Bu kadroyu ikinci yapmak bence başarıdır. Eğer yerli hoca ile devam edeceksek başka hoca düşünmüyoruz"

--Ali Koç: "Aykut Kocaman'dan cuma gününe kadar süre istedim. Gelecek ile her türlü opsiyonu en doğru şekilde değerlendireceğiz. Kimsenin baskı altında kalmadan ve duygusallığa yer vermeden bunu yapmak istiyoruz"

--Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli: "Aykut Kocaman ile görüştük. Toplantıdan memnun kaldım. Tam anlattıkları gibi birisi. Dahi birisi. İşini, kulübü seviyor. Fenerbahçe'yi seviyor. Futbolcular ona saygı duyuyor."

 --Damien Comolli: "Teknik direktör piyasasına hakimiz ve bilgiliyiz. Yerli hoca olursa kesinlikle Aykut Kocaman olacak. Yabancı hocalarla ilgili kim boşta kim ayrılmak istiyor bilgi sahibiyiz. Elimizden geleni yapacağız"

--Damien Comolli: "Fernandao'yu finansal açıdan doğru olduğu için sattık. Aykut Kocaman'ı da bilgilendirdik. Kimseye sormadık, finansal çıkarları göz önünde bulunurduk"

--Ali Koç: "Beklenmeden gelen bir teklifti"

--Ali Koç: "Anlık, günlük değil teknik direktör için birçok değişkene göre, mesela milkshake yapar gibi karar veriyoruz. Sonunda en doğru kararı vereceğiz"

--Damien Comolli: "Türkiye Ligi'nde yaş ortalamasının düşürülmesi gerekiyor. Herkes kendi kulübü için kararı verir ama bence değişmeli. Finansal durum kötü çıktı ama bu bizim için bahane olmayacak"

--Damien Comolli: "Kontratı biten oyuncualarla konuşuyoruz. 5 oyuncu alıp onları Şampiyonlar Ligi dışında bırakamayız. Ligde en iyi ikinci ofansif istatistiğine sahip takımdık. Daha iyi yapmak istiyoruz"

--Ali Koç: "Genç futbolcularla olmaz kalıbından çıkmalıyız"

--Ali Koç: "Biz hem yaş ortalamasını hem de ücretleri düşürmeye çalışacağız"

--Damien Comolli: "Altyapıya gittiğimde oradaki personelin A takım ile bağlantısı olmadığını gördüm. Altyapıda iki kişi gördüm. Oyuncu izlemeleri gerektiğini ama kimse ile diyalogları olmadığını söylediler"

--Damien Comolli: "Bütün transferleri 7 Ağustos'ta bitirmek istiyoruz. Transferleri son dakikada yapmaktan nefret ederim"

--Damien Comolli: "Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak saçma transferler yapmayacağız. İyi gelir geldi diye kafamızdaki plan dışına çıkmayacağız. Bu işin temeli disiplindir"

--Ali Koç: "Kiralama modeli öncelik ama panik transferi yapmayacağız. Kiralama odaklıyız, fırsat transferi çıkabilir ama panik halinde olmayacak"
 
--Ali Koç'tan Barcelona yanıtı; "Dostluk başka, ticaret başka"
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler