Gönder kazan

Takımda düşünülmeyen isimler satılıp transfere kaynak açılacak

Yayınlanma: 15.06.2018 - 11:53
Abone Ol google-news

UEFA ile imzalanan ve 4 sezonu kapsayacak Finansal Fair-Play anlaşmasının ardından Galatasaray’da gözler kulübün transfer ve kadro yapılanmasında izleyeceği yol haritasına çevrildi. Avrupa futbolunun patronu, “Sattığın kadar oyuncu alabilirsin” kriterini getirerek Sarı-Kırmızılıların transferdeki rotasını belirledi. Cim-Bom öncelikle teknik heyetin takımda düşünmediği isimlerle yolları ayırıp buradan elde edeceği geliri, bonservisi alınmak istenen Nagatomo ile yeniden kontrat imzalanacak Ryan Donk’un maliyetlerine aktarmak istiyor.

 

3 isim yolcu

Yeni sezon planlarında olmayan isimlerin başında Tarık Çamdal, Cavanda ve Carole’ün geldiği öğrenildi. 3 ismin 1’er yıllık sözleşmesi kalırken, yolların ayrılarak satıştan bonservis geliri ve maaşlardan kurtulunması planlanıyor. Çamdal’a kalırsa bu sezon ödenecek garanti para 1.6 milyon Avro.. Geçen sezonu Standard Liege’de kiralık geçiren Cavanda’nın bonservisini almak için Belçika kulübünün 1 milyon Avro teklif ettiği ve görüşmelerin sürdüğü belirtildi. 27 yaşındaki oyuncu kalırsa Galatasaray’dan alacağı ücret 875 bin Avro.. Geçen sezon Sevilla’ya kiralanan Carole’le İspanyol kulübü Deportivo’nun ilgilendiği, resmi teklif gelirse değerlendirileceği öğrenildi. Carole bu sezon kalırsa ödenecek garanti para 700 bin Avro.. Galatasaray sözleşmeleri biten ve yeni kontrat yapılmayan Koray Günter’in 1 milyon Avro’luk; Yasin Öztekin’in 1 milyon 150 bin Avro’luk maliyetini bütçesinden düştü.

Telles beklentisi

Galatasaray’da kaynak yaratabilmek için gözünü Porto’ya 6.5 milyon Avro’ya sattığı Telles’in transferine dikti. 2016’da Portekiz kulübüne giden Brezilyalı sol bekle Fransız devi PSG’nin ilgilendiği belirtiliyor. Galatasaray’ın Porto ile yaptığı sözlemede “Telles’in üçüncü bir kulübe transferi durumunda Porto, Galatasaray’a satış kârının yüzde 10’unu ödeyecektir” maddesi bulunuyor. Fransız basını, PSG’nin Porto’ya 30 milyon Avro bonservis ödeyeceğini iddia ederken; bu ihtimal gerçekleşirse Sarı-Kırmızılıların kazancı 2 milyon 350 bin Avro olacak.

Bruma piyangosu

Sarı-Kırmızılıların mali kaynak beklentisinde olduğu diğer isim RB Leipzig’e sattığı Bruma.. Galatasaray ile Leipzig arasında yapılan satış sözleşmesinde iki kulüp arasında oynanacak bir hazırlık maçıyla Sarı-Kırmızılıların 1 milyon Avro daha kazanacağı belirtilmişti. Galatasaray yönetiminin, teknik heyetle de görüşerek kaynak yaratmak adına Alman kulübüyle temasa geçip yeni sezon öncesi bu hazırlık maçını oynamayı planladığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler