Futbolcularda terör korkusu

Hatayspor, Diyarbekirspor, Diyarbakır BŞB, Cizrespor, Batmanspor ve Dersimspor’un kadrosundaki futbolcu ve teknik adamlar sözleşmelerine özel maddeler koydurup, ailelerini batıya yolladılar. Bir savaş halinde sözleşmelerin tek taraflı feshi gündeme gelecek.

Yayınlanma: 09.08.2015 - 23:24
Abone Ol google-news

Suruç katliamı sonrası başlayan gerginlik ve Suriye’deki iç savaş bölgedeki futbolu da vuracağı benziyor. Liglerin başlamasına az bir süre kala, takımlar istedikleri transferleri gerçekleştirmekte zorlanırken Hatayspor, Diyarbekirspor, Diyarbakır BŞB, Cizrespor, Batmanspor, Van Belediye ve Dersimspor’un kadrosundaki futbolcu ve teknik adamlar sözleşmelerine özel maddeler koydurup, ailelerini batıdaki kentlere yolladılar. Olası bir savaş halinde sözleşmelerin tek taraflı feshi de gündeme gelecek.

Silopi’deki “küçük çaplı iç savaş” halinin, diğer kentlere sıçraması, TFF’nin, maçları güvenli bölgelere kaydırabileceği öğrenildi. Henüz Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi bir başvuru yapılmamasına karşın batıdaki takımların, Cizre, Batman, Van, Şanlıurfra’daki maçların tarafsız sahaya alınması gündeme gelebilir. Alınan prensip kararı gereği, tüm takımların yol ve konaklama harcamalarını karşılayan TFF’nin, bu hafta içinde olası senaryolar üzerine bir planlama yapması bekleniyor.

 

Dersim’den davet

Bölgedeki iç ve dış çatışma ortamına karşın, 23 yıl aradan sonra yeniden profesyonel lige dönüp 3. lige çıkan Dersimspor, doğu ve batıdaki tüm takımlara güvence verdi. Dersimspor Kulüp Başkanı Hıdır Nergizhan, “Biz elimizden gelen misafirperverliği göstereceğiz, Dersim bölgesinde terör yok” derken, takımın ünü teknik direktörü Ali Eren Beşerler de, “Diğer bölgeleri bilmem ama Dersim’de hayat güvenli biçimde yaşanıyor. Kendi aracımla Elazığ’dan geldim yollar da gayet iyi. Stadımızda da ortalama 1500 kadın seyircimiz var. Batıdaki kardeşlerimiz dostça gelip, dostça oynarlar, ama rövanşta biz de aynı dostluğu onlardan bekleriz. Futbolun siyasetle, terörle işi olmaz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler