Galatasaray'da kadro derdi yok

Galatasaray, yeni transferleriyle birlikte oluşturduğu alternatifli kadroyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri konumuna gelirken her mevkide oyuncular arasındaki forma rekabeti de üst düzeyde yaşanacak.

Yayınlanma: 02.09.2016 - 09:57
Abone Ol google-news

Galatasaray, yeni transferleriyle birlikte oluşturduğu alternatifli kadroyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri konumuna gelirken her mevkide oyuncular arasındaki forma rekabeti de üst düzeyde yaşanacak. UEFA’nın Finansal Fair- Play kriterleri çerçevesinde verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezası ve takım maliyetini 65 milyon Avro ile sınırlamasının ardından dikkatli adımlar atması gereken Sarı-Kırmızılı kulüp kadrosunu 7 transferle güçlendirirken, 17 futbolcusuyla yollarını ayırdı. 28 kişilik takımda özellikle savunma ile orta saha hattında kadro genişliği ve derinliği bulunan bir ekip oluşturuldu.

En az 2 farklı isim

Yeni transferlerle birlikte kurulan alternatifli kadro teknik direktör Riekerink’in elini bir hayli güçlendirdi. Hollandalı çalıştırıcının takımdaki her mevki için önünde en az 2 alternatifli oyuncu seçeneği bulunuyor. Savunmanın sağı, orta sahanın kanatları ve ortası ile forvette bu rakam 3 hatta 4 oyuncuya kadar çıkıyor. Böylelikle Riekerink, farklı kombinasyonları uygulayabileceği 2 değişik 11 kurabilme şansına sahip durumda. İşte G.Saray’da yeni oluşan kadro yapılanmasıyla birlikte gelinen son noktayla ilgili bazı detaylar:

FORMA SAVAŞI KIZIŞACAK:Kadro derinliği fazlalaştı, oyuncu kalitesi daha da yükseldi. Takımın her mevkisinde ilk 11’e aday futbolcu sayısı çoğaldı. Kadroya girebilmek adına futbolcular arasındaki rekabet artacak.

İDMAN TEMPOSU ARTACAK:Riekerink’in gözüne girip formayı kapmak isteyen futbolcular antrenmanlarda daha yüksek performans sergilemek zorunda kalacak. Dolayısıyla antrenmanların temposu, verimliliği ve kalitesi artacak.

HERKES FİT KALACAK:Formanın adeta aslanın ağzında olması nedeniyle futbolcular, başta beslenme olmak üzere uyku düzeni, kilo durumu gibi birçok konuya dikkat edip sürekli fit olmak zorunda kalacak.

TAKTİK SEÇENEK YÜKSELECEK:Pas ve baskılı oyun anlayışını uygulamak isteyen Riekerink, elindeki kadro derinliği sayesinde farklı taktik dizilişleri daha rahat uygulayıp verim alma şansını yükseltecek.

SAKAT-CEZALI-FORMSUZ SIKINTISI BİTECEK:Her mevkide birden fazla oyuncu alternatifi olması sakat, cezalı veya formsuzluk gibi durumlarda teknik heyetin zorluk yaşamadan diğer isimlere rahatlıkla güvenip forma vermesinin önünü açacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler