Galatasaray'da Sneijder yeni transfer gibi

Yaşadığı sakatlık, görülen kartlar nedeniyle yönetimin kestiği astronomik para cezası, takımdan ayrılacağı dedikodularına karşın Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder bu sezon çizdiği hırslı ve mücadeleci görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 21.09.2016 - 09:57
Abone Ol google-news

Yaşadığı sakatlık, görülen kartlar nedeniyle yönetimin kestiği astronomik para cezası, takımdan ayrılacağı dedikodularına karşın Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder bu sezon çizdiği hırslı ve mücadeleci görüntüsüyle dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılı formayla Süper Lig’deki 100. maçına Çaykur Rizespor karşısında çıkan, Eren’in 2 golünde de asist yapan Sneijder, teknik direktör Riekerink, yönetim ve Galatasaray taraftarının Beşiktaş derbisinde de en güvendiği isimlerin başında geliyor. 1 Temmuz’da başlayan yeni sezonun ilk antrenmanında oğlu Xess Xava’nın vaftiz töreni nedeniyle yer almayan Hollandalı oyuncu için camiada soru işaretleri oluşmuştu. Yönetimin bir bölümü, Sneijder’in sadece Riekerink’ten izin alıp kendilerine bilgi vermemesine tepki göstermişti. Temmuz ayının ilk haftası, Sarı-Kırmızılı kulübün gündemine “Sneijder satılacak mı” sorusu dahi girmişti.

Wesley ‘Devam’ diyor

Söz verdiği tarihte İstanbul’a dönüp antrenmana katılan Sneijder, hazırlık kampındaki idmanlarda fit görüntüsü ve çalışkanlığıyla hakkında yapılan spekülasyonları boşa çıkardı. Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu, “Sneijder, takıma girmiş genç oyuncu gibi çok çalışıyor. Sneijder’i yeni transfer gibi görüyoruz” ifadesini kullanmıştı. 10 numaralı futbolcu, yönetimin Riekerink’le yola devam etme yönündeki kararında etkili olduğu iddialarını dikkate almayıp, kesilen astronomik para cezasına karşın performansını artırmak için çalışmaya devam etti. Sneijder ve menajeri Guido Albers, ağustos ayının son günlerinde başkan Dursun Özbek ile bir araya gelmiş, gelecek adına kapsamlı bir toplantı gerçekleştirmişti. Şu günlerde Sarı-Kırmızılı yönetimin, Sneijder’in 2018 yılında bitecek sözleşmesini 2020’ye dek uzatması gündemde.. 10 numara, Ç.Rize maçının ardından, “Galatasaray’dan ayrılmam için bir sebep yok, umarım burada 100 maça daha çıkarım” diyerek Sarı-Kırmızılılarda çok mutlu olduğunu ifade etti.

'10 numara' katkı

Takımın en sevilen isimlerinin başında gelen, arkadaşlarına her konuda destek olan ve onları saha içinde-dışında motive eden Sneijder, bu sezon 5 maçta golle tanışamadı ancak bunların tamamına 11’de çıkıp toplam 480 dakika (Beşiktaş 120, Karabük 90, Akhisar 90, Kayseri 90, Ç.Rize 90) sahada kaldı. 5 maçta 4 asist yapan Sneijder, hiçbir mücadelede kart görmedi. Hollandalı futbolcu oynadığı her maçta koşu mesafesini 10 kilometrenin üstüne çıkardı (Karabük 10.6, Akhisar 10.1, Kayseri 10.2, Ç.Rize 10.4). Sneijder ayrıca Süper Lig’in 4. haftasında en fazla kritik pas atan (6) futbolcu olmayı başardı.

'30'dan fazla gol atar'

Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu, Eren Derdiyok hakkında Beyaz TV’ye “Eren nereden geldi, Galatasaray’ın santrforu değil’ diyenler bu sefer de bizim Eren’i alırken hiçbir gayretimizin olmadığı havasındalar. Olsun yeter ki Eren’in kıymeti anlaşılsın. Eren’i alırken futbolcunun bize bu kadar katkı göstereceğini biliyorduk. Eren’in 30’un üzerinde gol atacağını düşünüyorum. İmza töreninde de söyledim, ‘Ülkemizin en önemli santforu’ dedim. Hatta Avrupa’nın en önemli santforlarından birisi. Kendisini Galatasaray’da daha da geliştireceğini düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler