Gazeteci kılığında tetikçi

Star yazarı Cem Küçük, CIA operasyonlarına gönderme yaparak MİT TIR ’ları haberi nedeniyle Can Dündar’ı ölümle tehdit etti.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 20:26
Abone Ol google-news
<video:370549>

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, gazetecileri hedefine koydu. Aydın Doğan’ı, sahibi olduğu Hürriyet gazetesini ve gazetenin yazarı Ahmet Hakan’ı 11 Eylül tarihli yazısında hedef gösteren Küçük, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar için de önceki gün “Can Dündar gözaltına alınmalıydı. ABD’de olsa CIA hukukla çözmezdi” ifadelerini kullandı. Yazarımız Celal Başlangıç’ı da “Bu adam açık ve aleni bir PKK militanıdır” sözleriyle hedef gösterdi.

Cem Küçük’ün gazetecileri hedef gösteren açıklamaları şöyle:

- Can Dündar için savcılara çağrıda bulundu (A Haber’deki yayından): Bu ülkede MİT TIR’ları olayı oldu. Bu ülkenin yatak odasına girildi. Yani MİT TIR’ları içindeki görüntüler, ona ait en gizli, devletin mahrem bilgilerini Cumhuriyet gazetesi yayınladı. Savcıların orada harekete geçmesi lazımdı. Geçti ama işte yayın yasağı oldu; casusluk denildi. MİT TIR’ları olayının bir benzeri ABD’de yaşansaydı, ya da herhangi bir gazete, New York Times gibi, CIA TIR’larını yayınlasa, içindekileri deşifre etseydi, hukukla bu işi çözmezlerdi.

- Doğan’ı ‘bozguncu’, Başlangıç’ı ‘terörist’ ilan etti (12 Eylül’deki yazısından): Aydın Doğan ve medya çetesi uslanmıyor, arlanmıyor ve utanmıyor. Doğan’ın emrindeki medya utanmazca Türk devleti aleyhine bozguncu faaliyetlere devam ediyor. İşte daha iki gün önce PKK’ya terör örgütü diyemeyen Şirin Payzın’ın programında tam bir PKK terör örgütü militanı olan Celal Başlangıç isimli adam vardı. Bu adam açık ve aleni bir PKK militanıdır ve böyle bir terörizm kuyrukçusu adam Doğan’ın kanalında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hakaretler yağdırdı. Savcılara PKK terör örgütü propagandası yapılan ve şehit askerlerimizin katillerinin övüldüğü bu yayınla ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Türk yargısı gereğini yapmalıdır.

- Şirin Payzın’a ‘vatana ihanet’ suçu yükledi: PKK propagandalarına alan açan Şirin Payzın, Barış Tünay ve Aydın Doğan sizler de yargıya hesap vereceksiniz. Utanmadan üç günde 40 şehidimize rağmen hâlâ PKK’lı terör yandaşlarını ekrana çıkarabiliyorsunuz.

- Ezgi Başaran’ı ‘PKK militanı’ olmakla suçladı: Ezgi Başaran’ın PKK militanı gibi olduğunu bilmeyen mi var? Başaran bu konuda PKK yandaşı Ahmet Hakan ve Şirin Payzın’dan da beterdir.

 

Ahmet Hakan’a tehdit

Küçük, 9 Eylül’deki yazısında Ahmet Hakan’ı tehdit ederek, “İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun” ifadelerini kullanmıştı. Küçük tepkiler üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.

 

Baskını önceden yazdı

Cem Küçük, Kayseri’de Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Boydak Holding’e yönelik operasyondan hemen önce de “Kayseri gibi FETÖ’nün belli gücünün olduğu yerde devlet hemen her şeyi biliyor. Savcı ve polisler yapıyı çözdükleri için bu illerde kim kimdir ortaya çıkarıldı” diye yazmış ve cemaati hedef alan en kapsamlı operasyonun yakın zamanda İzmir’de gerçekleştirileceğini ve 1200 kişilik bir liste olduğunu öne sürmüştü. Operasyonun ardından da Küçük, Twitter hesabından, “Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ı tebrik ediyorum” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler