Gazeteciler tutuklu arkadaşlarına bugün kart görderiyor...

G-9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcimiz Erdem Gül birlikte haber yaptığı için tutuklanan, yargılanan, hüküm giyen tüm gazetecilere, yeni yılda özgürlük ve barış dileklerini içeren kartlar gönderecek.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 11:34
Abone Ol google-news

Yüksel Caddesi’nde kurulacak masada, hem gazeteciler hem de vatandaşlar saat 12.00’den 14.00’e kadar duygu ve düşüncelerini tutuklu gazetecilerle paylaşacak.

Platformadan yapılan açıklamada, tutuklu gazetecilerin; halkın haber alma hakkını savundukları, doğruları, devlet perdesinin arkasına saklanan bir grubun değil halkın çoğunluğunun çıkarını savundukları ve gazetecilik mesleğinin ilkelerine sahip çıktıkları için yazdıkları haberler nedeniyle cezaevlerinde oldukları belirtildi.

“Onların bizim meslektaş ve arkadaşlarımız olmanın ötesinde sizlerin haber alma hakkı” denen açıklamada gazeteciliğin, “halkın haber alma hakkı için bedel ödeyenlerin mesleği” olduğu belirtilerek, “Tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, emek ve meslek kuruluşlarını, halkın haber alma hakkını savunmak ve tutuklu gazetecilere mektup ve kart göndererek onlarla dayanışmak üzere bekliyoruz. Haber alma hakkınızı savunun” çağrısında bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler