Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Ahmet Türk'ün, TBMM'deki grup toplantısında Kürtçe konuşmasını 'Meclis'te dil krizi' başlığıyla manşetten gördü. Radikal, eğitimde fırsat eşitsizliğini manşet haberiyle ortaya koyarken Vatan, "İşsizliğe çaren varsa açıkla, yerine getirmezsem siyaseti bırakırım" diyen Erdoğan'a Baykal'ın 7 önerisini yazdı.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 11:23
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Meclis’te dil krizi

Ahmet Türk, TBMM’deki grup toplantısında Kürtçe konuştu. Türkçe başlayıp Kürtçe devam eden Türk, anadil yasağının demokrasi ile bağdaşmayacağını belirterek, “Herhangi bir dilin bir ülkeyi ve toplumu böleceği iddiaları sadece ırkçı ve tekçi söyleme sahip düşünceleri besler” dedi. Türk, grup toplantısında Kürtçe konuşan ilk parti genel başkanı oldu.

‘Başbakan da konuştu’


Türk, Kürtçe konuşmaya başlayınca Meclis TV yayını kesti. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk “Şimdi birileri parlamentoda böyle bir şey olmaz diyecek. O zaman çarşaflıların da gruplara gelmemesi lazım” dedi. Türk “Başbakan Kürtçe konuşurken kendisinin neden konuşamayacağını” sordu.
 



HÜRRİYET

Papaz hazinesi muskacı duası


İzmir Urla'ya gelen Yunanlılar, papaz dedelerinden kalan 400 kilo altını bulmak için arazi sahibi Türklerle ortak kazı başlattı. İlk 3 günde hiçbir şey bulunamayınca muskacı Eyüp Hoca çağırıldı.
 

 

MİLLİYET

Koca kulak iş başında


Yasadışı dinleme skandalı, Doğan Yayın Holding'in vergi cezası tartışmasında da devreye girdi. DYH Başkan Yardımcısı Gedik'in, Maliye Bakanı'nın bilgisi dahilinde, Gelir İdaresi Başkanı ile yaptığı görüşmenin kayıtları dün internet sitelerine düştü.

 


RADİKAL

Eğitimde vahim tablo: Ne fırsat var ne eşitlik


15 yaşındakilerin yüzde 32'si okuduğunu anlamıyor. Diplomasız on gençten yedisi kız. En yoksulların yüzde 5'i, zenginlerin yüzde 38'i Anadolu Lisesi'nde.
 

 

AKŞAM

İşte Ergenekon'un digital altyapısı


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2007'de 2.5 milyon liralık dinleme ve izleme cihazı satın aldığı ortaya çıktı. Alınan yüksek zoom'lu fotoğraf makineleri, binaya veya bilgisayara sabitlenen mikro kameralar, taşınabilir gözleme, izleme sistemleri teknik takipte kullanılıyor.
 



POSTA

Hayatı toz duman


Türk Pop Müziği'nin parlak ve şöhret dolu isimlerinden Deniz Seki'nin renkli hayatı dün altüst oldu. "Kokain içmek ve kokain satışına aracılık etmekten" tutuklanan Deniz Seki elleri kelepçeli olarak cezaevine götürülürken ağlamaktan konuşamıyordu. Ünlü popçunun hareketli yaşamı uyuşturucu merakı yüzünden toz duman içinde kalmıştı...
 



VATAN

İşsizliğe 7 öneri


Baykal "İşsizliğe çaren varsa açıkla, yerine getirmezsem siyaseti bırakırım" diyen Erdoğan'a, işsizlikle mücadele için 7 maddelik program önerdi, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.
 

 

BİRGÜN

'Şeş'te demokrat 'Üç'te sansürcü!


DTP lideri Ahmet Türk, partisinin Meclis'teki grup toplantısında ilk kez Kürtçe konuştu. Konuşmayı canlı veren TRT3 yayınını kesti.
 

 

SABAH

İşte IMF'nin üç zor şartı


Erdoğan, görüşmelerin tıkanmasına neden olan IMF'nin üç kritik talebini SABAH'a açıkladı.
1) Gelir idaresi özerk olsun
2) 'Nereden buldun' sorulsun
3) Belediyelerin gelirini kısın

 

TERCÜMAN

Çankaya'da sapık dehşeti


Ankara'nın gözde ilçesinde 5 zorba evini bastıkları adamı öldüresiye dövüp eşini kaçırdı. Sapıklar ormana götürdükleri kadına defalarca tecavüz etti.
 

 

YENİ ŞAFAK

Tuncay Özkan Özkök'ü saksıdan dinlemiş


Bebek'te ünlü bir balık restoranındaki VIP masaya böcek koyan Özkan, Hürriyet Genel Yayın Müdürü'nün konuşmalarını kaydetmiş.
 



ZAMAN

Saçan'ın çuvalları gizli çekim kayıtlarıyla dolu


Ergenekon tutuklusu Adil Serdar Saçan'ın, organize şube müdürü olarak görev yaptığı dönemde onlarca kişinin sorgusunu gizlice kameraya kaydettiği anlaşıldı. Sedat Peker, Adnan Oktar ve Haluk Kırcı'nın da aralarında bulunduğu ünlülerin sorgu kayıtları Saçan'a ait çuvalların içinden çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler