Geçici aday listeleri açıklanmaya başladı

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partiler, aday listelerindeki eksikleri dün tamamlamalarının ardından, bugün saat 08.00 itibaren bağımsız adaylar dahil geçici aday listelerini seçim kurullarına verecek.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 07:43
Abone Ol google-news

Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için il seçim kuruluna yapılacak itirazlar yarın mesai bitiminde sona erecek. Bu itirazlar 23 Şubat Pazartesi karara bağlanacak.
 

Kesin aday listeleri 1 Mart'ta açıklanacak

İlgililerin ilçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna, il seçim kurulunun büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin kararlarına karşı Yüksek Seçim Kurulu'na itirazlar da 25 Şubat Çarşamba günü sora erecek.

Aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmesinin süresi de 28 Şubat Cumartesi günü sona erecek.

1 Mart Pazar günü de bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek. Böylece seçime katılacak tüm adaylar kesinleşmiş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler