Geçirdiği kazanın ardından spora dönmesi zor deniyordu... En dipteydi, zirveye döndü

Geçirdiği kazanın ardından spora dönmesi zor gözüken Kanadalı sporcu, ölüme bu kadar yaklaşmasının kendisini değiştirdiğini söyledi. McMorris, “Bu sporu her şeyden çok seviyorum. Dünyada snowboard sporundan başka hiçbir şey bana keyif vermiyor. Eğer yüzde 1 de olsa bir geri dönüş ihtimaliniz varsa, o ihtimalin peşinden koşmalısınız” diye konuştu.

Yayınlanma: 11.02.2018 - 20:55
Abone Ol google-news

Kanadalı snowboard sporcusu Mark McMorris, 2018 Kış Olimpiyatları’nda snowboard slopestyle kategorisinde 85,20 puanla bronz madalya kazandı. Ancak 24 yaşındaki sporcunun bu başarısı tesadüf değil. McMorris’in X Games’de 4 altın, 2014 Soçi Kış Oyunları’nda da bronz madalyası bulunuyordu ve geçen yıl dünyadaki 1 numaralı snowboard sporcusuydu. PyeongChang’da kazandığı bronzun önemi ise, yaşadığı kaza düşünülünce bambaşka bir boyut kazanıyor.

Şans eseri hayatta

McMorris 10 ay önce Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde snowboard yaparken ağaca çarptı. Çenesi, sol kolu ve kaburgası kırılan, dalağında yırtık oluşan sporcunun sol akciğeri hasar aldı. McMorris, “Tüm süreci hatırlıyorum, sadece hayatta kalmaya çalışıyordum. Ağaca çarptıktan sonra hareketsiz yatarken bir daha snowboard yapamayacağımı ve öleceğimi düşündüm” ifadelerini kullanmıştı.     

En genç şampiyon

Kış oyunlarında mücadele sürüyor. Erkekler snowboard slopestyle kategorisinde ABD’li 2000 doğumlu Redmond Gerard, finalde 87.16 puanla altın madalyaya ulaşarak kış olimpiyatlarında madalya kazanan en genç isim oldu.

Öte yandan kayaklı koşu disiplininin 2x15 kilometre yarışında podyumun üç basamağı da Norveçlilerin olurken, erkekler sürat pateni 5 bin metrede sürpriz yaşanmadı ve Hollandalı Sven Kramer 6.09.76’lık derecesiyle rekor kırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler