Genç avukattan Feyzioğlu’na açık mektup

Adalet Bakanlığı’nın devam eden davalarını gerekçe göstererek ruhsata ‘uygun görmediği’ genç avukat Ulaşcan Kurt, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na ‘açık mektup’ yazarak seslendi. Kurt, bu hafta toplanacak TBB Yönetim Kurulu toplantısında Feyzioğlu’ndan avukat olup olamayacağına dair karar vereceğini belirterek “Artık söz sizde Metin Bey, sayın başkan, sevgili hocam. Meslektaş mı olacağımız yoksa Ankara İdare Mahkemeleri’nin birinde husumetli iki taraf mı olacağımız konusundaki karar artık sizde” dedi.

Yayınlanma: 18.02.2019 - 18:25
Abone Ol google-news

Kurt’un, “Sevgili Metin Feyzioğlu, Sevgili ‘başkanım’, ‘üniversite hocam’, ‘meslektaşım” diyerek hitap ettiği mektupta, “Size bu satırları yazarken büyük bir endişe içerisindeyim. Adalet Bakanlığı avukatlık ruhsatımı almamı uygun görmedi. Gerekçeleri ise Avukatlık Kanunu 5/3; yani hakkınızda devam eden kovuşturmalar varsa Adalet Bakanlığı maalesef ruhsat almanızı uygun görmüyor Metin Bey” dedi.

Derslerde anlattıklarınız tersine döndü

Suçsuzluk karinesinin “ayaklar altında” olduğunu belirten Kurt, “Size bir sır vereyim Metin Bey, aslında yargı siyasi iktidarın topyekun güdümüne girdiğinden beridir bu böyle. Derslerde anlattığınız suçsuzluk karinesi tersine döndü Metin Bey, artık suçlu olmak için suçluluğunuzun kesin olarak ispat edilmesine gerek yok, suçsuz olduğunuzu kesin olarak ispatlamanız gerekiyor. Suçlu olmanız için en ufak bir şüphe yetiyor artık Metin Bey, artık ‘şüpheden sanık değil devlet yararlanıyor.’ Belki size ironik gelecek ama ‘kamu adına kamunun kendisi cezalandırılıyor’ sayın başkan” ifadelerini kullandı.

İşçileşen avukatlar

Avukatların tutuklandığını, öldürüldüğünü ve mesleğin büyük bir dönüşüm içinde olduğunu belirten Kurt, “Özellikle genç avukatların büyük bir çoğunluğu işçi avukatlık yapıyormuş. Duyduğuma göre yavaş yavaş bilinçlenmeye de başlamışlar. Kendileri bilinçli olarak ‘işçi avukat’ kavramını kullanıyorlarmış. ‘Patron avukatla aramızda sınıfsal bir çelişki var’ diyorlarmış,o ne demekse. Böyle ‘işçi’, ‘sınıf’ gibi ‘komünist komünist’ terimleri kullanmaya devam ederlerse yüce devletimiz gerekeni yapacaktır zaten Metin Bey” dedi.

Dosyam önünüzde

TBB Yönetim Kurulu toplantısında Feyzioğlu’ndan avukat olup olamayacağına dair karar vereceğini belirten Kurt, “Şimdi dosyam sizin önünüzde Metin Bey, ilk yönetim kurulu toplantısında avukat olup olmayacağıma karar vereceksiniz. Bu kadar sorununuzun içerisinde başınızı ağrıttıysam lütfen kusuruma bakmayın. Sakın sizden özel bir beklenti içerisine girdiğim düşüncesine kapılmayın, yalnızca hakkım olanı istiyorum. Evet, artık söz sizde Metin Bey, sayın başkan, sevgili hocam. Meslektaş mı olacağımız yoksa Ankara İdare Mahkemeleri’nin birinde husumetli iki taraf mı olacağımız konusundaki karar artık sizde. Kararınızı sabırsızlıkla bekliyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Hoşçakalın” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler