Genç girişimciler Adana’da buluştu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Adana Girişimcilik Merkezi işbirliğindeki “StartUp Weekend for All” etkinliğine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Her şey mükemmel olmuş olsa bile pazarlayamadıktan sonra her şey bomboş. Bu tip etkinlikler, projelerin öne çıkartılması noktasında bir fırsat” dedi.

Yayınlanma: 17.12.2019 - 11:19
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Türk ve Suriyeliler istihdama katılması amacıyla düzenlenen “Start-up Weekend for All” etkinliği 13-15 Aralık tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirildi. Farklı alanlarda 68 yenilikçi iş fikrinin geliştirildiği etkinlikte, farklı yaş gruplarında 300’den fazla genç girişimci projelerini tanıttı. Etkinlikte konuşan IBM Genel Mu¨du¨r Yardımcısı I·hsan Mu¨derrisogˆlu, “Farklı appler, oyunlar yaratabilmek için yazılımcılar bir araya gelmelisiniz. Önemli olan doğru yolu izlemek. Her aşamada araştırma yapmalısınız. Araştırmacılık eşittir girişimciliktir. Ne kadar iyi araştırma yaparsanız o kadar iyi bir girişimci olursunuz. Araştırmalarınızı kısmayın” dedi. StartersHub Ortaklık ve Mentorluk I·lis¸kileri Mu¨du¨ru¨ Gu¨nce O¨nu¨r de “‘Girişimciliğin eğitimi olur mu diye sorabilirsiniz. Çoğu kişi deneme yanılma yolunu izliyor. Girişimci olmak istiyorsanız sizi rahatsız eden konulara iyi bakın ve kendinizi her aşamaya hazırlayın” diye konuştu. 

“HAYAL KURMAKTAN VAZGEÇMEYİN”

3 gün süren çalışmanın ardından projelerini tamamlayan 28 ekip, jüri üyelerine iş fikirlerini içeren sunumlarını gerçekleştirdi. Jürinin kapsamlı değerlendirmenin ardından ödül kazanan takım ve projeler açıklandı. Ödül törenin ardından konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: 

“Bu tip toplantılarda asıl fikirler ortaya çıkıyor. Fikrinizi sadece ortaya koymak yetmiyor, bir de pazarlamak lazım. Yoksa ölüm vadisinde bir sürü proje yatıyor. Esas tüm mesele bunu hayata geçirebilmekte. Her şey mükemmel olmuş olsa bile pazarlayamadıktan sonra her şey bomboş. Bu tip etkinlikler, projelerin öne çıkartılması noktasında bir fırsat. Sermaye yok diye şikayet etmemek lazım. Her şey elinizin altında. En özgür olduğunuz alan hayal kurmak. Hayal kurmaktan sakın vazgeçmeyin. Hayali hedefe çevirerek, koyduğunuz hedef doğrultusunda çalışmanız lazım.”

ÖDÜL KAZANAN PROJELER

Otizimli çocuklara yönelik sanal gerçeklik uygulamaları geliştiren TDVR, diyabet hastalarına yönelik yerli insülin pompası geliştiren DIA-BET, su tasarrufuna yönelik akıllı banyo sistemleri geliştiren 3S7K Turkcell Arıkovanı’ndan kitlesel fonlama alacağı açıklandı. Ayrıca, Augmented Team, Aki-Tech, Data’s, Cashier, 7. Kıta ve Halfman-Half Robot ekipleri de jüri tarafından tablet ve diz üstü bilgisayarlar ile ödüllendirildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler