Genel Kurul’da tarikat tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün Adalet Bakanı Gül’ün Gaziantep’te Suriye merkezli Haznevi tarikatının düzenlediği toplantıya katıldığı ve tarikat lideri Muta el Haznevi’nin elini öptüğü görüntüler tartışma konusu oldu.

Yayınlanma: 21.12.2019 - 02:00
Genel Kurul’da tarikat tartışması
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Gül’e, Haznevi tarikatı liderinin elini öptüğü görüntüleri anımsatarak “Bu liderle ilişkiniz nedir” diye sordu. Gül, görüntülerin 2015 yılına ait olduğunu ve o dönemde milletvekili olmadığını belirterek “Anadolu’nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla, düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sayın Bakan’a ben hatırlatayım, bir sivil toplum örgütü falan değil bunlar. Hâlâ ders almadık mı? Bunlar darbe yapınca mı bunlarla mücadeleye başlayacağız? Ne istiyorlarsa vermeniz bu açıdan çok tehlikelidir” tepkisini gösterdi. Özel’in bu sözlerine AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’dan dikkat çeken bir savunma geldi. Bostancı, “Bunlar sosyolojik hayatın birer vakıası” dedi.

SONA ERDİ

TBMM Genel Kurulu’nda dün 12 günlük bütçe maratonu dün sona erdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, konuşmasında “denetim raporlarında yer alan Sayıştay önerilerine mutlaka riayet edilmesi gerektiğini” belirtti. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, küresel güçlerin oyunlarının uygulayıcısı haline gelen bir iktidarla karşı karşıya oldukarını belirterek zamlarla, vergilerle, seçmen iradesinin gaspıyla asıl bu ülkenin yurttaşlarına karşı oyun kurulduğunu belirtti. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de 21. yüzyılın en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurguladı. 21. yüzyıl milliyetçiliğinin ekonomik milliyetçilik olduğunu kaydeden Kesici, işsizlikle “gençlerin önünün tıkandığını, işinde yükselme, evlenme, yurtdışına gitme gibi sayısız hayalinin öldürüldüğünü” söyledi. Kesici, “Kara kış şimdi hafifime gidiyor. Onun yerine nükleer kış diyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler