Doğu'nun Kapadokyası" hayalleri de süslüyor

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Narman Peribacaları turizmin yanı sıra gelin ve damatların en mutlu günlerine de tanıklık ediyor.

Yayınlanma: 05.09.2014 - 10:33
Abone Ol google-news


Erzurum'da evlenen bazı çiftler, en mutlu günlerini fotoğraf stüdyoları yerine UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Narman Peribacalarında ölümsüzleştiriyor.

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesine benzerliğiyle dikkati çeken Narman Peribacaları, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Turizmin yanı sıra Doğu'nun Kapadokya'sı olarak da bilinen kırmızı peribacalarında gelin ve damatlar, en mutlu anlarını ölümsüzleştiriyor. Fotoğraf stüdyoları yerine doğasıyla büyüleyen peribacalarını tercih eden çiftler, düğün günlerini unutulmaz kılıyor.

Oluşumu ve görünümüyle ilgi gören peribacalarına yakınlarıyla giden çiftlerden Nutullah ve Hilal Kaplan, peribacalarının farklı bölümlerinde çektirdikleri karelerle mutlu günlerini ölümsüzleştirdi.

Damat Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraf çektirmek için ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki peribacalarını tercih ettiklerini belirterek, beyaz gelinlikle kırmızı rengin bütünleştiğini söyledi.

Yapay ortamlar yerine doğa ortamını tercih ettiklerini vurgulayan Kaplan, "Albümümüzde, kırmızı peribacaları da yer alacak. Fotoğraf çektirmek için güzel bir yer. Gelinlikle, kırmızı peribacaları bayrağın rengini oluşturuyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler