Kardelenler şehir Kars ve efsanevi Çıldır Gölü’nde Mart neşesi

DOĞU’NUN NARİN ŞEHRİ KARS ve ÇILDIR GÖLÜ Kars- Ani Harabeleri - Çıldır Gölü ve Sarıkamış 20 – 22 Mart 2015

Yayınlanma: 19.02.2015 - 14:55
Abone Ol google-news

Kardelenler şehri Kars bal, gravyer, beyaz peynir ve balı ile Türk Mutfağına ayrı bir lezzet katmakta.
Kars Balı tamamen organik bir ürün. Bal Kars ve Ardahan'ın mera ve yaylalarında doğal olarak yetişmekte olan çok sayıda polen ve nektar kaynağı çiçekten üretilmekte. Bu bitkilerin yetişebilmesi için herhangi bir ilaçlama ve gübreleme işlemi yapılmamakta. Bu balı Kafkas Arısı ırkı yapmakta. Ekili alanların Tahıl türleri arasında buğday,arpa başta gelmekte. Kış sebzesi olarak lahana ve şalgam yetiştiriliyor. Üretim bakımından önde gelen kuru sebze patates.
Yöresel yemeklerde Kars mutfağı ağırlıklı olarak hamur işi yemekleriyle bilinen bir özelliğe sahip…Bunun dışında hayvancılığın bir numaralı geçim kaynağı olması beraberinde etli yemeklerin de tüketilmesini sağlamakta. Zengin mutfağında özellikle katte (hamurlu), bozbaş yani piti (nohutlu-etli), hangel (kıymasız mantı), kelle paça, haşil, kaz yemekleri (tandırda kaz çekmesi ve pilavlı kaz eti gibi), hörre (un çorbası), ayran çorbası ve nezik (hamurlu) türlerini saymak mümkün...
 
Lezzet turlarıyla adını sıkça duyduğumuz GezginDamaklar, Türkiye’nin 75. ili Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Çıldır Gölüne 20-22 Mart tarihlerinde planladığı  Kars seyahati ile Kars’ta başta Ani  harabeleri olmak üzere şehrin tarihi eserleri tanınacak, efsanevi Çıldır Gölü’nde troyka gezisi ve balık avı yaşanacak, Sarıkamış’ta anlar tazelenecek, yöresel yemeklerin tadına varılacak ve bunun yanı sıra çeşitli peynirlerden bol bol alışveriş yapma imkanı bulunacak.


 
GezginDamaklar seyahat süresince Isırgan otu çorbası, Üzümlü Pilavlı Acem Kavurma, Kete, Ezme, 
Umaç Helvası, Sarı Sazan Balığı, Kars Peyniri Tabağı,  Ayran Aşı Çorbası, Pörtletme, Kaz etiyle yapılmış yemekler, Yeşil Mercimekli Altı Patatesli Erişte Pilavı, Patlıcan ve Kırmızı Biber Tabağı gibi yöre lezzetlerinin tadına da varacaklar.
 
DOĞU’NUN NARİN ŞEHRİ KARS ve ÇILDIR GÖLÜ
Kars- Ani Harabeleri - Çıldır Gölü ve Sarıkamış
20 – 22 Mart 2015
Uçakla yapılacak ve ancak 15 gezginin katılabileceği bu üç günlük paket programın ücreti;
Sıra dışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil olmak üzere Kişi başı  1025 TL’den itibaren.
www.gezgindamaklar.com ; tel: 0216 3485390


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler