Kapadokya yılbaşına hazır

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma eğlence merkezleri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler, yılbaşı hazırlıklarını tamamladı.

Yayınlanma: 30.12.2013 - 16:30
Abone Ol google-news

Yeni yıla özel bir yerde, özel bir mekanda girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihlerinden biri olan Kapadokya'da faaliyet gösteren oteller, Türk geceleri ile ünlü kayadan oyma eğlence merkezleri ve restoranlar misafirlerini yılbaşında özel sürprizlerle ağırlayacak.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, 24 Aralık'ta Noel tatiline giren ülkelerin vatandaşlarından Kapadokya bölgesine gelenlerin bu tatil sürecini Kapadokya'da çeşitli aktivitelerle geçireceklerini söyledi.

Bu dönemde Uzak Doğu'dan yoğun talep aldıklarını, özellikle Japonya'dan, Kore'den ve Hindistan'dan gelen turistlerin yılbaşını burada geçireceklerini belirten Durmaz, "Kapadokya'da 2013'ün son günlerinde bahardan kalma bir hava yaşanıyor. Bölgemizdeki butik ve 5 yıldızlı otellerimizde yüzde 70 doluluk rakamlarına ulaşıldı. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak yerli turistler de ilgi gösteriyor" dedi.

Kış mevsiminde olunmasına rağmen bölgede bahardan kalma bir havanın hakim olduğunu, onun için de Noel tatilini ve yılbaşını burada geçirmek isteyen turistlerin doğa yürüyüşleri, balon turları ve atlı gezilere katılma imkanı bulduklarını ifade eden Durmaz, şöyle devam etti: "Şu anda kaya oyma mekanların içerisindeki eğlence merkezlerinde gece her zaman olduğu gibi Türk geceleri yapılıyor. Onlar da yılbaşında daha farklı etkinliklerle misafirlerini ağırlayacaktır. Hava iyi olduğu için Kapadokya'da balonlar uçuşları yapılıyor, peribacalarının içesinde bulunan butik oteller şu anda Kapadokya'nın en gözde mekanları. Kapadokya her yönüyle yılbaşına hazır. İşletmelerde Kapadokya'yı tercih edenleri memnunun edebilmek için sürekli uğraş içindeler. Yılbaşı gecesinde en iyi hizmeti sunmak için şimdiden hazırlıklarını tamamladılar."

 

Kayadan oyma butik oteller Kapadokya'nın en gözde mekanları

Bölgenin en büyük kaya oyma butik otelinin satış pazarlama sorumlusu Büşra Tuzkaya, yeni yıla Kapadokya'da girmek isteyenlerin konaklama ve eğlence için ilk tercihlerinin kayadan oyma mekanlar olduğunu, kendi otellerinin konaklama ve yılbaşı eğlencesini bir arada veren işletmelerden biri olduğunu söyledi.

Yılbaşı hafta içine rastlamasına rağmen yoğun talep aldıklarını ifade eden Tuzkaya, "Otelimizde 104 oda ile hizmet vermekteyiz ve şu anda yüzde 80'i dolu. Yerli misafir ağırlıklı ancak yabancı misafirlerimiz de mevcut. Yılbaşı için özel menü hazırladık. Menümüzün en önemli parçası ise kestaneli hindi sarma olacak. Yılbaşı için otelimizde 2 ayrı program yapacağız. Restoranımızda gala yemeği ve canlı müzik, Toplantı salonunda ise dj performansı olacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler