TADIYLA TUZUYLA Ayvalık-Foça-İzmir

KURBAN BAYRAMINDA İKİ YAŞLI ÇINAR’IN GÖLGESİNDE UNUTULMAYACAK BİR EGE SEYAHATİ

Yayınlanma: 13.08.2015 - 16:53
Abone Ol google-news

Damak tadına düşkün bir gezginseniz, bu tur tam size göre…
GezginDamaklar’la Bir Ege Seyahatinde, Ege’nin kuzeyden gelen Poyrazı,güneyden esen Meltemiyle, arındırıcı, o mavi sularının kıyısında yetişen bitkileriyle hazırlanmış envai çeşit otları ile  unutulmayacak lezzetlerle baş başa beş gün.
 
İlk durağınız Edremit olacak. Cumhuriyetimizle yaşıt.Öğle Yemeğinde, Cumhuriyet Lokantası’nda sınırsızca ne isterseniz yiyebilirsiniz. Yemek sonrası Küçükkuyu / Kazdağları yönüne ilerleyerek Kaz Dağları’nın eteklerinde geçmişin izlerini saklayan, dikkat çekici mimarisi ve 700 yılı aşkın tarihiyle günümüzde giderek aktüel hale gelen, Yeşilyurt ve Adatepe Köylerini ve buradaki ev yapımı Zeytinyağı atölyelerini tanıyacak, köy meydanında İki yaşlı çınarın gölgesinde kahvelerinizi içeceksiniz.
Ayvalık’ ta Cunda Adasının kendine has atmosferi içinde Ege lezzetlerinin keyfini yaşayacaksınız.
Cunda adasında yürüyüş yaparak; Taksiyarhis Kilisesi’niAya Triyada Kilisesi’ni, Despot Evi’ni, Eski Değirmen, Taş Evleri, Saatli Camiyi, Balık Pazarı’nı ve Antikacılar Çarşısı’nı gezdikten sonra alışveriş için serbest zamanınız olucak.
Bergama Antik Kenti (Pergamon)’, Bergama Akropolüne teleferik ile çıkılarak burada, şimdi Berlin’de olan Zeus Tapınağı’nın yerini, Kütüphaneyi, TrajanTapınağnıı, Athena Tapınağı, Helenistik Tiyatro’yu ve Kilise’yi, ayrıca Kızıl Avlu’yu (Serapis tapınağı), Arkeoloji Müzesi’ni ve Asklepion’u gezeceksiniz.
Foça’da bir tekne turu sonrası, bu güzel koylara karşı çayınızı yudumlarkenHomeros’un yazdığı Odeyssesia destanından adını alan Foça’nın ünlü fok balıklarının başlıca yaşam alanı olan Siren kayalıkları , Orak Adası, İncir Adası, Fener Adası gezeceksiniz.
Eski Foça Merkezde Fatih Camii, Tarihi Foça Evleri, Foça girişinde göreceğimiz tarihi eski yıkılmaya yüz tutmuş yel değirmenleri, Sur ve beş kapılar ,Şeytan Hamamı, Phokaia Antik Kenti, Kutsal Su anlamına gelen Ayazma (Faneromeni) Kilisesi , yapımında keşişlerinde çalışmış olduğu Leka Kilisesi ,  Tevrat ve İncil’den alınan dini konuların işlendiği fresklerle süslü Aya Nikola Kilisesi Tanrı’nın kutsadığına inaılan yerlerden biri olan Pateriça’da ziyarete açıksa Suzan sabancının alıp restore ettirdiği Ayışığı Manastırı, Çamlık, Sarmısaklı derken Şeytan Sofrası’na çıkıp burada dantel gibi adalarımızın ve hemen karşımızda yer alan Midilli adasının enfes manzaraları fotoğraflayabileceksiniz.
Ve Efes… Önce Hıristiyanlarca kutsal Hac yeri olan Meryem Ana Kilisesi ve Evini ziyaret edecek,, Kutsal Çeşme ve Dilek Duvarlarını, ülkemizin ve dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Efes Antik Kenti’ni gezmeye Magnesia Kapısından geçtikten sonra, bu görkemli şehirde; tanınması gereken tüm yapıtları gezeceksiniz
Eski bir Rum köyü olan Şirince. Tipik evleri, ilginç çarşısı, sokakları, sıcakkanlı insanları, üzüm ve meyve şarapları ve meyhaneleri ile insanı sarıp sarmalayan bir köy. Sonra İsabey Camii ve hamamlarını görüp, dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nı gezerek bir Ege Turu’nu tamamlayacaksınız.
 
Bu seyahatte deniz ürünleri ve balık çeşitleri bol…Otları çok çeşit…Sizede afiyetle yemek düşecek. İşte menünüzden seçmeler…Zeytinyağlı Meze, Kalamar, Çupra, Meşhur Ayvalık Tostu, Gazpaço,Cunda usulü Enginar, Kolaçita, Akivadesli (Kum Midyeli)bulgur pilavı, Lor peynirli Sardalya veya Ada köftesi, Acılı ezme, atom, Yoğurtlu Kupes  Balığı, Kalamar Izgara, Karides Izgara, Arap saçlı kuru fasulye, Kuzu etli Alkız, Deniz Börülcesi, Pancarlı börek, Kaşarlı Börek,Papalina Turşu ,Akuadesli Enginar, Kaşarlı Kalamar, Kefalaki, Balık Köftesi, Yaprak sarma, Çiçek dolma, Şirince Köfte, ev baklavası, Helva, Lor peynirli Baklava,.Sakızlı muhallebi, sakızlı sütlaç,
 
 
 
“GEZGİNDAMAKLAR”’LA KURBAN BAYRAMIN’DA
İKİ YAŞLI ÇINAR’IN GÖLGESİNDE
UNUTULMAYACAK BİR EGE SEYAHATİ
TADIYLA TUZUYLA
Ayvalık-Foça-İzmir
 
23-27 EYLÜL, 5 gün / 4 gece
Gidiş Araçla Dönüş Havayolu ile
Sadece 20 gezgin’in katılacağı Tur’da  Paket Fiyat 1875 TL, Sıradışı menüler dahil
 
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler