GEZGİNDAMAKLAR İLE İSTANBUL’DA SONBAHAR GEZİLERİ

Tarihçi ve Seyahat Yazarı SAFFET EMRE TONGUÇ İLE 29 EYLÜL’DE DOLUNAY TUR’U

Yayınlanma: 13.08.2015 - 17:41
Abone Ol google-news

Türk yapı sanatı ve yaşantısı içerisinde Boğaziçi yalılarının ayrı bir yeri var. Bu yalıların önünden günün her saatinde denizin renk değiştiren mavisi, arkasından zengin bir yeşillik armonisi uzanır. Geçmiş yılların anılarını sayıklayan Türk’e has özellikleri olan bu yalıların benzerlerine başka ülkelerde kolay kolay rastlanmaz. Eski Türk evlerinde olduğu gibi bu yalılarda harem ve selamlık olmak üzere iki bölümden meydan gelmişlerdir. Hepsinin ortak özelliği ise üst katların suya konmuşçasına direkler üzerinden denize uzanmış olmalarıdır. İşte bu gezide tarihi Boğaziçi Yalılarını tanıyacaksınız.
 
Kraliçe II. Elizabeth dahil olmak üzere Dünya’nın en önemli devlet adamlarını ve ünlülerini ağırlayan     Keyf Style yatında Boğaz Keyfi esnasında en iyi gezi kitabı ödülü alan Boğaz Hakkında Her Şeyin yazarı Saffet Emre Tonguç, Dünya’nın en güzel su yollarından birini, hikayeleri insanları ve binaları ile anlatıyor olacak.
 
Bu Tur’da Göreceğiniz Yerler : Dolmabahçe Sarayı, eski Feriye sarayları, Ortaköy yapıları, Rumelihisarı, Şerifler Yalısı, İstinye – Tarabya’da yer alan yapıtlar, Anadolu Kavağı, Yoros Kalesi, Amcazade Yalısı, Kanlıca - Anadolu Hisarı yalıları, Küçüksu Kasrı, Kont Ostrorog Yalısı, Beylerbeyi Sarayı, Beylerbeyi Camisi ve Fethi Ahmed Paşa Yalısı,
 
 
Bu tur’un kişibaşı ücreti: 250 TL
 
 
Araştırmacı Yazar AHMET FAİK ÖZBİLGE ile 20 EYLÜL’DE  
FENER-BALAT-AYVANSARAY  
 
 Her metrekaresinden tarih fışkıran İmparatorluklara asırlarca Başkentlik yapmış yüzyıllarca tarihin ve insanlığın kaderine yön verenlere ev sahibi olan İstanbul`a farklı bir açıdan bakabilmek İstanbul`un pek bilinmeyen fakat ziyaretçilerini hayranlık içinde bırakan eserler ile dolu olan Fener-Balat Ayvansarayı, üstelik Fener-Balat-Ayvansaray Kitabının Yazarı,  rehber Ahmet Faik Özbilge ile gezme şansına sahip olacaksınız.
 
 
Bu tur’da Göreceğiniz Yerler :  
Surlar, Anemas Zindanı, Toklu Dede, Blakherna Kapısı, Blakherna Ayazması, Cabir Camii, Aya Dimitri Kilisesi, Balat evleri, Ferruh Kethüda Camii, Çay molası, Surp Hıreşdagabet Ermeni Kilisesi, Ahrida Sinagogu, Balat Çarşısı/Çıfıt Çarşısı, Agora Meyhanesi, Balat'ın Meşhur Fetih İşkembecisi'nde mola Balatkapı çıkışı, Bulgar Kilisesi Sveti Stefan (Demir Kilise), Bulgar Eksarhhanesi, Camhane, Fener evleri, Kantemir Sarayı, Tevkii Cafer Merdivenleri, Mesnevihane, Kanlı Meryem Kilisesi, Kırmızı Mektep, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Yorgi Kilisesi
 
Bu Tur’da Tadacağınız Lezzetler :
Mantı ,yaprak sarma, ev yapımı börek, salata, tatlı
Gezi süresince verilecek Tat Molaları
Balat : Fetih İşkembe de  İşkembe Çorbası veya tandırda Kokoreç Tadımı
Balat;   Balat Turşucusu  Turşu ve turşu suyu Tadımı
 
Bu tur’un kişibaşı ücreti: 175 TL/Her şey dahil
 
 
 
Gastronomi ve Yemek Kültürü Yazarı HÜLYA EKŞİGİL &  AYLİN ÖNEY TAN ile  12 EYLÜL’DE
TARİHİ YARIMADA’DA TARİHİ LEZZETLER, EMİNÖNÜ TURU
Tarih kokan İstanbul’un saklı kalmış güzelliklerini, Tarihi yarımada Eminönü ve civarını lezzetlerle  tatlandırarak  yakından tanıyacağınız bu geziye,  Mısır Çarşısı, Hacıbekir’in ilk şubesinden alınacak yeni lokum çeşitleri ile Kahve Dünyası’nın ilk şubesi olan mekanda sabah kahvesi içerek başlayacaksınız. Ardından Mısır Çarşısı’nda zengin bir yerli peynir çeşidi sunan Cankurtaran Gıda ziyaret edilip sıradışı yöresel peynirlerin tadımı yapılacak, onu geçmişten kalan reçetelerle kendi baharat karışımlarını yaratan Ucuzcular baharatçısı izleyecek. Daha sonra Malatya Pazarı'nda bu kuruluşa özgü şekersiz kurutulmuş doğal meyveler tanıtılacak. Ardından Temiz Peynirci, Nuri Toplar Kurukahveci, Namlı gibi özel lezzetler sunan duraklara uğranacak ve bıldırcın çevirme tadımı yapılacak. İstanbul’un en zengin pastacılık malzemelerini satan mağazaların ardından Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olan Rüstem Paşa Camii görülecek. Tahtakale’de mutfak araç gereçleri satan bir kaç adrese uğrandıktan sonra Balkapanı Han’daki pidecide pide tadımı yapılacak. Tadımdan sonra Geleneksel El Sanatları Merkezi’nin (DÖSİM) mağazasına uğranacak. Tur Hacı Şerif’in meyve şekerlemeleri ve özel tatlıları ile son bulacak.
 
Bu Tur’un Tat Molaları ;
Eminönü – Hacıbekir  lokum  
Eminönü - Kahvedünyası , kahve
Mısır Çarşısı – Cankurtaran Gıda Yöresel peynir tadımı
Mısır Çarşısı -  Malatya Pazarı  şekersiz kurutulmuş doğal meyve tadımı
Sirkeci -  Tatseven de   Bıldırcın çevirme tadımı
Tahtakale – Balkapanı Han Pidecide  Pide
Tahtakale – Hacı Şerif   meyve şekerlemeleri ve tatlı tadımı
 
 
Bu tur’un kişibaşı ücreti 150 TL, tadımlar dahil
 
  
 
Gastronomi ve Yemek Kültürü Yazarı  HÜLYA EKŞİGİL İLE 20 EYLÜL’DE
İKİ YAKANIN İKİ GÖZDESİ,  KARAKÖY VE MODA GEZİSİ
 
İstanbul’un en eski yerleşimlerinden olan Moda ve Karaköy’ün yeni kimlikleri ile ele alındıkları bu tur, semtlerin dününden çok bugününe ve çevrildikleri yeni konuma rehberlik ediyor..
 
Baylan pastanesinin binasında açılan Northshields’dan başlayarak (buradaki Halis Bekirzade Efendi'den akşamüzeri çay ve kahveyle yenmek üzere Şam kurabiyelerinden alarak, Bankalar, organik süt ürünleri satan Ada, dondurmacı Ali, Kırıntı'nın ilk şubesi, semtin yeni ve gözde kahvecileri Caddesi’ndeki Salt Galata (eski Osmanlı Bankası binası), House Hotel Galata, Karaköy 10 Oteli (eski Balıklı Han) gibi özellikli yerlerin hikayeleri anlatılıp dünü ve bugünü kıyaslanacak. Kılıç Ali Paşa Camii ziyaret edildikten sonra Sahi’de kişiye özel lokum yapımı izlenip, terasta tadım eşliğinde sabah kahvesi ve Osmanlı usulü hazırlanan şerbetler içilecek.  Ardından bu semtteki bütün yeni kafe-lokanta, galeri ve tasarım mağazaları tanıtılacak. Karaköy Namlı'ya ve Güllüoğlu Baklavacısı'na uğranacak. Öğlen Naif’te yenen yemekten sonra vapurla karşıya geçip Moda’ya yürünecek. Yol üzerinde Naan ekmek fırını gibi özelliği olan adresleri gördükten sonra Moda Çay bahçesinde yorgunluk çayımızı-kahvenizi yudumlayacaksınız.
Bu Tur’da Tadacağınız Lezzetler;
Antakya tuzlu yoğurt ile kuru cacık,  Közlenmiş patlıcan salata,
             Kuzu kulağı salata, çiğ kabak, mercimek filizi ve avokado ile,
             Süzme yoğurtla kadayıfa sarılı mücver,   Ev yapımı domates soslu etsiz yaprak sarma,
             Taş fırında mini otlu pide ve lahmacun,   Levrek buğulama veya Yoğurtlu Kebap ,
             Dondurmalı irmik tatlısı ve soft içecekler.
Bu Tur’un Tat Molaları
Karaköy – Sahi’de  lokum ,Şerbet, Türk Kahvesi  
Moda – Moda çay bahçesinde çay kahve ikramı
 
Bu tur’un kişibaşı ücreti 195 TL. Her şey dahil 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler