AYVALIK ZEYTİN HASADI FESTİVALİ

Bandırma, Ayvalık, Cunda

Yayınlanma: 14.10.2015 - 16:11
Abone Ol google-news

Ayvalık’ta her sene düzenlenen Zeytin Hasadı Festivali’ne katılarak hem Zeytin Hasadı ritüelini yaşayacak, hem festival coşkusuna katılarak en kaliteli zeytin ürünlerinden alışverişi yapma imkanını bulacaksınız. “GezginDamaklar”ın bu sıra dışı turu ile Ege mutfağının en keyifli lezzetlerinde bir seyahat yaşayacaksınız.
İlk durağınız Edremit...Tencere yemekleri ile ünlü Cumhuriyetimizle yaşıt Cumhuriyet Lokantası’nda şahane lezzetler ve çeşitler sizi bekliyor.
Sonra Küçükkuyu / Kazdağları yönüne ilerleyecek Kaz Dağları’nın eteklerinde geçmişin izlerini saklayan, dikkat çekici mimarisi ve 700 yılı aşkın tarihiyle günümüzde giderek aktüel hale gelen, Yeşilyurt ve Adatepe Köylerini ve buradaki ev yapımı Zeytinyağı atölyelerini tanıyacak, köy meydanında İki yaşlı çınarın gölgesinde kahvelerinizi içeceksiniz.
Daha sonra türünün ilk örneği olarak Zeytinyağı Fabrika-Müzesi’ni ziyaret edip eski zeytinyağı preslerini, zeytin toplama aletlerini, taşıma ve saklama kaplarını ayrıca çeşitli folklorik objeleri tanıma ve alışveriş yapma fırsatı bulacaksınız
 
Tur’un 2. Gününde, kahvaltı sonrası Cunda’ya geçip önce sabah kahvelerinizi ünlü Aynalı Kahve’de yudumlayıp, sonra Rahmi Koç tarafından restore edilip müze haline getirilmiş Taksiyarhis Kilisesi’ni,  Aya Triyada Kilisesi’ni, Eski Değirmen’i ve burada restore edilmiş Şapel’de KENT ailesinin oluşturduğu Kitaplığı ziyaret edecek, Aşıklar tepesi’nden Ayvalık'ı ve diğer adaların eşsiz manzarasını seyredeceksiniz.
Daha sonra Ayvalık’a geçecek hasat şenliği kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Zeytinyağı Pazarı’nın açılışını, Bando eşliğinde  “Zeytine Minnet” yürüyüşünü izleyecek, Sokak eğlenceleri ve Balık ekmek ikramına katılacaksınız.
Canlı müzik performansı ve *Ege Yöresi Folklor Oyunları ile eğleneceksiniz..
Öğlen Macaron Konağı’nda yiyeceğiniz Ege yemeklerinin hazırlanmasına otel sahibesi Sn. Serap Tuncay’ın şefliğinde uygulamalı olarak katılacak, ardından beraberce hazırlanmış enfes yemekleri afiyetle yiyeceksiniz.
Geziye Macaron Mahallesi'nden başlayacak eski Ayvalık'ın ana caddesi olan Barbaros Caddesinde yapacağınız yürüyüşle 100 yıl öncesinin etkileyici taş yapıları arasında dolaşarak Macaron Konağı, Ayazma Kilisesi, Tarihi İmren Pastanesi, Çınarlı Cami, Saatli Cami, Antikacılar Çarşısı ve Balık Pazarı gibi önemli noktaları ziyaret ederek, Ayrıca İspanyol'un Yeri, Bez bebekçi, Bilart Sanat Evi gibi ara sokaklarda saklı atölyelere de uğrayarak birbirinden ilginç tasarımları keşfedecek ve alışveriş yapacaksınız.
 
Tur’un son gününde;  Ayvalık'ın yüzlerce yıllık tarihi ve nüfus mübadelesi hakkında bol bol bilgilenip, başta Tarihi İmren Pastanesi gibi eski ve meşhur kahvehane, pastane gibi noktalarında yerel yiyeceklerin tadına bakacak ve Ayvalık Taksiyarhis Anıt Müze binasındakisergileri gezeceksiniz.
 Daha sonra Murateli Köyü’ne gidip buradaki Zeytin bahçesindeki Zeytin toplama yarışmasını izleyecek, hasat’a bizzat katılacak ve müzik eşliğinde öğle yemeği ikramına konuk olacaksınız. Bu esnada Ayvalık’ın çeşitli yerlerinden öğrencilerin aldıkları dans, drama, resim gibi sanatsal eğitimleri sonrasında oluşturdukları “Zeytin Çekirdekleri” ekibinin Hasat Festivaline özel performanslarını izleyecek ardından Bir müzik Grubu’nun Konserini izleyeceksiniz. Sonrasında ulusal ve yerel firmaların Ayvalık zeytin çeşitlerinden üretilmiş değerli ürünlerini sergiledikleri Ayvalık Zeytinyağı Pazarı’nı ziyaret edeceksiniz.
Sonra bir Zeytinyağı fabrikasına gidip üretimi yerinde izleyecek bilgiler alacak ve yeni ürün Zeytin ve Zeytinyağı mamullerinden alışveriş yapacaksınız.
Dönüş yolunda Susurluk’ta bir mola verecek ve başta Mihaliç Peyniri olmak üzere alışveriş yapabileceksiniz..Bandırma’ya geldiğinizde Feribot saatine kadar dileyenler Bandırma’nın Çiğ Böreklerinin tadına varabilecekler.
 
Bu harika tur’da lezzetin tam içinde olacaksınız, işte size menüden örnekler;
Levrek Marin, Sıcak Ot Tabağı, Girit Böreği, Kalamar, Karides Mantı, Kaşarlı Kidonya,  Çupra,  Cunda usulü Enginar, Kolaçita Yaprak sarma, Akivadesli (Kum Midyeli)bulgur pilavı , Balık köftesi, Lor peynirli Sardalya ,Fava, Balık köftesi, Asma yaprağında Sardalya sarma, Lor tatlısı,Damla sakızlı muhallebi, Vişneli Lor Tatlısı,
 
GEZGİNDAMAKLAR İLE
AYVALIK ZEYTİN HASADI FESTİVALİ
Bandırma, Ayvalık, Cunda
06-08 Kasım 2015, 3 gün, 2 gece Feribot, Otobüs
Sadece 20 gezginin katılabileceği, sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket Programın ücreti:  1100 TL’den itibaren
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon