Amasra'ya tatilci akını

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesi, Şeker Bayramında tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 14:09
Abone Ol google-news

Bartın - Hellenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, bakir koyları, tertemiz kumları, az dalgalı suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşayan ilçede Ramazan Bayramı'nda konaklama talebini karşılamakta güçlük çektiklerini ifade ederek, birçok tatilcinin yer bulamaması nedeniyle konaklayamadan ayrıldığını söyledi.
En yakın sahili olması nedeniyle özellikle Ankara'dan yoğun ziyaretçi ağırladıklarını ve 6 bin 500 nüfuslu ilçede günü birlik ziyaretçi sayısının 40 bini aştığını ifade eden Timur, şöyle konuştu:
"Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin Amasra'ya ilgisi her geçen gün artıyor. İlçemiz gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri. Bayram tatili süresince başkentin yanı sıra tüm illerden yerli turist ağırladık. Her geçen gün turist potansiyeli artıyor ama pansiyon ve otellerdeki yatak sayımız da belli ve önemli bir artış olmuyor."
Timur, bu nedenle bayramda ciddi şekilde konaklama sorunu yaşadıklarını dile getirerek, "Bin 750 yatak kapasiteli oteller ile bin kişi kapasiteli resmi çalışan pansiyonların yanında ilçedeki evlerin yarısından fazlası da pansiyon olarak verildi. Bunun yanında ilçemize yakın Ahatlar, Gömü köylerinde de evlerini pansiyon olarak açanlar oldu ancak yine talebi karşılayamadık" diye konuştu.
"Talebi karşılayamadık"
Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Cengiz de bayram tatilinde ilçe girişince kilometrelerce araç kuyruğu oluştuğunu belirtti.
Aşırı konaklama talebi karşısında zaman zaman ne yapacaklarını şaşırdıklarını anlatan Cengiz, "Zaten haftalar öncesinden tüm otel ve pansiyonlarımız dolmuştu. Bayram tatilinde gelen birçok turisti, çevre köylerdeki pansiyonlara yönlendirdik. Buna rağmen talebi karşılayamadık. Şimdiden Kurban Bayramı'nda ne yapabileceğimizi düşünmeye ve planlamaya başladık" ifadesini kullandı

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler