Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri belediyeye devrildi

Kış turizmin gözde kayak merkezi Palandöken ve Konaklı, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Başkan Mehmet Sekmen, her iki dağı İsviçre alplerine benzeteceklerini söyledi.

Yayınlanma: 02.09.2016 - 13:13
Abone Ol google-news

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 800 rakımına gondol liflerle çıkıp burada basın mensuplarına açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı'nın Avrupa'nın en iyi kayak pistlerine sahip olduğunu söyledi. Önümüzdeki yaz her iki kayak merkezini inşaat alanına çevirerek başta otopark olmak üzere tüm eksikliklerin giderileceğini vurgulayan Sekmen, bu dağlarda kayak yapmanın bir ayrıcalık olacağını belirtti. Hava limanına 15, kent merkezine ise 5 dakika uzaklıkta olan Palandöken'e İstanbul'da yaşayan bir kişinin uçakla günü birlik gelip kayak yapabilme imkanına sahip olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şunları söyledi:

"Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinin devir işlemleri tamamlandı. Her iki dağın da zarar ettiğini gördük. Yaptığımız inceleme sonucu otopark ve günü birlik gelenlerin kullanacağı lavabonun olmadığını gördük. Yapay kar yağdırmak için yaptırılan ve su sızdıran göletin onarımı için çalışmalara başladık. Palandöken- Konaklı ulaşım hattını kuracağız. Dağın dört bir tarafına güvenlik kameraları konulacak. Gondol liftin sayısını çoğaltacağız. Her iki dağa özel olarak arama ve kurtarma ekibi oluşturacağız. Palandöken ve Konaklı'daki pistlerin taşları temizlenip çimlendirilecek."

Uçak krizinden sonra Türkiye'ye gelmeyen Rusları tekrar Erzurum'a getirmek için Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov ile görüştüklerini vurgulayan Sekmen, "Karşılıklı olarak 4 maddelik bir anlaşma yaptık. O maddeler doğrultusunda Rusya ile Erzurum arasındaki sezonluk tatil bağlarını güçlendireceğiz. Ayrıca Rus turistlerin Erzurum'a gelmelerini veya Erzurumlu iş adamlarının Rusya'ya rahat bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Başkan Mehmet Sekmen, bugüne kadar işlerinin yoğunluğu nedeniyle kayak yapmaya fırsat bulamadığını ama bu yıl kayak yaparak sorunları daha iyi görebileceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler