GEZGİNDAMAKLAR’LA ALAÇATI’DA OT FESTİVALİ COŞKUSU

ve EGE Seyahati,Tire – Birgi - Alaçatı-Urla 7-9 Nisan, 3 gün, 2 gece

Yayınlanma: 21.03.2017 - 15:00
Abone Ol google-news

Alaçatı 200 yıldır hiç durmadan gelişiyor;
yüzyıllardır yaşanan kültürü, birikimi dünyaya taşıyor.
Çevrenin ve doğal beslenmenin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlandığı günümüzde Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerinin kaybolmaması için her yıl bir festival düzenleniyor.
İlki 2010 yılı Nisan ayında düzenlenen “ALAÇATI OT FESTİVALİ”nin  bu yıl Nisan ayında gerçekleşecek.
Alaçatı, kaynatılmış reçellerin, bin bir otla yapılmış yemeklerin, böreklerin üzerine serpilmiş çörek otlarının kokusunun karıştığı bu festivalde doğasiyla, kucaklayıcı atmosferiyle sıcak anlar yaşatacak yine.
Üreticilerin otlu ürün stantlarını, kortej yürüyüşünü izleyecek,  festival resepsiyonuna katılarak Festival Gala Yemeği’nde tanınmış gurmelerin sunacakları yemeklerden ve Alaçatı’nın tanınmış restoranlarının açtıkları stantlardan tadım yapacaksınız.
Festival kapsamında verilen konserleri izleme, “En fazla ot toplama” ve “En güzel otlu yemeği yapma” yarışmalarını izleme, akşam yemeklerimizi Alaçatı’nın kendine has lezzetlerini sunan ünlü restoranlarında yeme şansı için GezginDamaklar’a katılmanız yeter….
 
Bu Seyahatte Tadacağınız Lezzetler:
Tuzdan başka hiçbir şey katılmayan, üç kez çekildikten sonra bir gece dinlendirilen ve ızgaradan sonra domates ve tereyağlı sosla servis edilen enfes Tire Köftesi’nin yanı sıra Tire otlarından yapılmış dört çeşit soğuk meze, Otlu peynirli börek, Keşkek, Karamelize cevizli çilekli ıspanak salatası Asma pidesi Kabak çiçeği dolması Çerkez tavuğu Yoğurtlu semizotu Rezene salatası Enginarlı bakla Arapsaçlı kuru börülce salatası Pazı sarması Yanardağ Borani Ispanaklı, pırasalı el açma börek Kuzu etli Şevket-i bostan Isırganlı bulgur pilav, Zeytinyağlı Tabağı, Ege Ot Tabağı, Paşa Meze, Meyhane Köfte, Kars Kaşarı Tava, Yufka Kasesinde Midilli Salata, Tuval Soslu Bonfile veya İzmir Usulü Sütte Levrek,  Alaçatı’ya has Envaı çeşit Serpme Sabah Kahvaltısı, Oklava kullanılmadan havada döndürülerek açılan hamur, içine, isteğe göre konulan kıyma, peynir, patates vs. gibi iç malzemelerden sonra zarf şeklinde katlanıp sac üzerine kırılan yumurta eşliğinde zeytinyağında kızartılan bir çeşit börek.Sakız tatlısı, ,Tatlı Tabağı (Karadut’lu Lor ve Kabak Tatlısı)
Bu Seyahatin Kültür Durakları
Ege bölgesinin kıyılardan uzak, iyi korunmuş sivil mimarisi ile ilginç İlçesi Birgi, Çakıroğlu Konağı, İzmir’in tarihi Kazası Tire,  Güre dağlarına yaslanmış bu ilçede; Rum ahaliden kalma Taş Evleri,  çoğu 15. asırda inşa edilmiş Camileri, çarşıda sanatını icra eden son nesil zanaatkarları, Alaçatı, Urla İlçesi ve çarşısı

ve EGE Seyahati,Tire – Birgi - Alaçatı-Urla                                
7-9 Nisan, 3 gün, 2 gece
Uçakla yapılacak ve sadece 20 gezginin katılabileceği bu paket programların ücreti;
Sıra dışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil olmak üzere
Kişi başı; 1500 TL
www.gezgindamaklar.com tel: 0216 348539


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler