BAHAR’IN SÜRPRİZİ URLA ENGİNAR FESTİVALİ ve EGE

Tire - Birgi – Alaçatı - Urla

Yayınlanma: 21.03.2017 - 15:04
Abone Ol google-news

Tarihi antik çağlara dayalı, hem üzümleri, hem de enginar’ı ile ünlü Urla’da bu yıl Nisan ayında  düzenlenecek olan Enginar Festivali’ne katılarak, üstelik Tire - Birgi –Alaçatı’yı  gezerek muhteşem bir Ege turu var GezginDamakların seyahat programında.
 
Bu Seyahat’te Görülecek Yerler;
Birgi;  Zeytinlikler arasında uzanan bir yolu takip ettiğinizde şirin bir köyün çıktığına tanık olacağınız Birgi’de, Çakıroğlu Konağı ‘nı ziyaret edeceksiniz.
Tire; Güre dağlarına yaslanmış bu ilçemizde; Rum ahaliden kalma Taş Evleri,  çoğu 15. asırda inşa edilmiş Camileri, çarşıda sanatını icra eden son nesil zanaatkarları ve diğer esnafı tanıyacaksınız.
Alaçatı;  Alaçatı da yapacağımız kısa bir tur ve alışveriş için verilen zamanın ardından çaylarımızı merkezde güzel bir taş cafe de alacaksınız.
Urla; Festivalin yapıldığı tarihin doğayla, rüzgarın denizle dans ettiği İzmir'in şirin bir ilçesi Urla’da Enginar Festivaline katılarak Festivali’ni izlemek ve bölge halkı tarafından yarışmaya katılan lezzetleri tanımak ve tatmak için festival alanında serbestçe gezeceksiniz.
 Daha sonra, antik çağın en önemli ticaret merkezlerinde biri olan Klazomenai antik kentini ve antik limanı, Anadolu’nun en eski Zeytinyağı Fabrikası ziyareti, Karantina ada gezisi yapacaksınız.
Seferihisar; Sakin Şehir’in (Cittaslow) başkenti olan Seferihisar Sığacık’a sokakları ve Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırmış olduğu Sığacık Kalesi gezileri, Dionysos’a adanmış en büyük Teos Antik Kentini, Ardından üzüm bağlarıyla da meşhur bölgede  İsabey Bağları’nı ziyaret ediyor ve asırlık Çınar ağacının altında kahveleriniZİ içiyor olmanın keyfini yaşayacaksınız.
Bu Seyahat’in Şahane Lezzetleri;
Tuzdan başka hiçbir şey katılmayan, üç kez çekildikten sonra bir gece dinlendirilen ve ızgaradan sonra domates ve tereyağlı sosla servis edilen enfes Tire Köftesi’nin yanı sıra Tire otlarından yapılmış dört çeşit soğuk meze, Otlu peynirli börek, Keşkek, Salata ve Tatlı Tabağı (Karadut’lu Lor ve Kabak Tatlısı), Ahtapot Carpaccio ;yoğurtlu cevizli adres Kabak ; Enginar Çanağında Fava ; Karışık Bahçe salatası ; Rum Lokması ; İstiridye soslu sübye ; Midye tava ; asma yaprağında sardalya ;  Levrek Simit ; yufkaya sarılı tahin ve cevizli çıtır helva, Oklava kullanılmadan havada döndürülerek açılan hamur, içine, isteğe göre konulan kıyma, peynir, patates vs. gibi iç malzemelerden sonra zarf şeklinde katlanıp sac üzerine kırılan yumurta eşliğinde zeytinyağında kızartılan bir çeşit börek.  Urla katmeri ; Çiğ börek,  Egeye özgü serpme Kahvaltı , ev yapımı ekmekler, Ege’nin yöresel Oğlak Dolması ; yoğurtlu sebze kızartması ; güveçte kaşarlı mantar; tahinli gözleme; mantar
GEZGİNDAMAKLAR’LA BAHAR’IN SÜRPRİZİ
URLA ENGİNAR FESTİVALİ ve EGE gezisi  
28-30 NİSAN, 3 Gün, 2 Gece         
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti: 1450 TL’den itibaren, havayolu ile
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler