Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılacak

Son yıllarda doğa turizmi kapsamında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Gümüşhane'de, Örümcek Ormanları'nda bulunan Çağlayandibi Şelalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Yayınlanma: 11.07.2014 - 12:02
Abone Ol google-news

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını bünyesinde barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi'nin, Kürtün ilçesine 12, Gümüşhane kent merkezine 72 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

Şelalenin, Örümcek Ormanları girişinde bulunmasının önemini artırdığını ifade eden Özderin, "Orman içerisinde biriken suların yaklaşık 15 metre yükseklikten akışı Örümcek Ormanları Tabiat Parkı'nı ziyarete gelenlerin dikkatini çekiyor. Aynı zamanda Çıkrıkdüzü, Güvende ve Kazıkbeli yaylaları yol güzergahında bulunmasından dolayı yoldan geçenlerin ilk ziyaret ettiği bölgedir" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ile Çağlayandibi Şelalesi'nin turizme kazandırılması için ortak çalışma başlattıklarını dile getiren Özderin, şelalenin tescil işlemlerinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce başlatıldığını söyledi.

 

Proje, bakanlığa sunuldu

Özderin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğünün hazırladığı projenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne gönderildiğini kaydederek, "Genel Müdürlükten onayın çıkmasının ardından ilk olarak doğayı bozmadan ana yoldan şelaleye yaklaşık 50 metrelik yürüme parkuru yapılacak. Ayrıca seyir kuleleri de yapılarak yerli ve yabancı turistlerin şelalemizi rahatça izleme olanağı sağlayacağız. Çağlayandibi Şelalesi'ni, doğal güzelliğini bozmadan, insanlarımızın rahatça ulaşabileceği ve seyredebileceği yapıya kavuşturarak turizme kazandıracağız" diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler