Girdikleri pamuk yığınında havasız kalan 3 çocuk öldü

Şanlıurfa’da tarladaki pamuk yığınlarının içinde uyuyan 3 çocuğun havasızlıktan boğularak öldükleri iddia edildi.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 09:25
Abone Ol google-news

<video:847936>


Edinilen bilgiye göre, dün gece dedelerine ait pamuk tarlasına giderek yığınların arasında uyuduktan sonra ölü olarak bulunan 3 çocuğun havasızlıktan öldükleri iddia edildi. Eyyübiye ilçesi Ulucanlar kırsal Mahallesi'nde yaşanan olayda, gece saatlerinde dedelerine ait tarlaya giden Harun Tekdağ (13) ve Ali Tekdağ (14) kardeşler ile kuzenleri Hüseyin Tekdağ’ın (14), tarlanın kenarındaki pamuk yığınlarının üstünde uzanıp soğuk olduğu için üzerlerini ise pamukla örttü.

Çocuklara seslenen yakınları, herhangi bir cevap alamayınca pamuk yığınlarının altına baktı. Çocukların cansız bedeniyle karşılaşan yakınları, durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, çocukların hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarmanın incelemesinin ardından 3 çocuğun cesedi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Morgun önüne gelen çocukların yakınları, gözyaşlarına boğulup sinir krizleri geçirdi.



İşçiler pamuk toplamaya devam etti
Olay yerinin yanındaki tarlada çalışan işçiler ise pamuk toplamaya devam ederken yakınları ise çocukların havasızlıktan boğulduklarını iddia etti.

“İlk bulgular havasız kaldıkları yönünde”

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, pamuk yığınları arasında ölü olarak bulunan çocuklarla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, “Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı Gözeller Mahallesi’nde üç çocuğun pamuk yığınlarının içerisine girdikleri sırada ilk bulgulara göre havasız kalarak ölümlerinin gerçekleşmesi olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. A.T. (13), H.T. (14) ve amca çocukları H.T.’nin (13) hayatını kaybettikleri olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup, olayla ilgili otopsi işlemleri tamamlanarak, alınan organ ve doku örnekleri kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Kesin ölüm sebepleri İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuçlara göre belli olacaktır. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Ölü bulunan 3 çocuk defnedildi

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Ulucanlar Mahallesi'nde dün gece dedelerine ait tarladaki pamuk yığınlarının altında ölü bulunan Harun Tekdağ ve Ali Tekdağ kardeşler ile kuzenleri Hüseyin Tekdağ'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Ulucanlar Mahallesi'ne getirildi. Tabutları gören çocukların yakınları gözyaşlarına hakim olamayarak sinir krizleri geçirdi. Cenazeler, Ulucanlar Camii'nde akşam namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Hayatını kaybeden Ali Tekdağ'ın Ulucanlar Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi, ağabeyi Harun ile kuzeni Hüseyin'in ise aynı okulda 8'inci sınıf öğrencisi oldukları öğrenildi.

Çocukların ölümüyle ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında, "Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Gözeller Mahallesi'nde üç çocuğun pamuk yığınlarının içerisine girdikleri sırada ilk bulgulara göre havasız kalarak ölümlerinin gerçekleşmesi olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. A.T. (13), H.T. (14) ve amca çocukları H.T.'nin (13) hayatını kaybettikleri olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup, olayla ilgili otopsi işlemleri tamamlanarak, alınan organ ve doku örnekleri kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Kesin ölüm sebepleri İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuçlara göre belli olacaktır" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler