Güç birliği mesajı

İzmir Enternasyonal Fuarı 88. kez kapılarını açtı. İmamoğlu ve Soyer dayanışma vurgusu yaptı

Yayınlanma: 06.09.2019 - 23:48
Abone Ol google-news

88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) İstanbul - İzmir işbirliği vurgusu öne çıktı. Fuar açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tunç Soyer başkanımızla birlikte, çok güzel adımlar atacağımızı buradan duyurmak istiyorum” dedi.
İEF kapılarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde 88’inci kez ziyarete açtı. “Fuardayız” sloganıyla 15 Eylül’e dek sürecek organizasyonda, “partner ülke” Çin Halk Cumhuriyeti, “odak ülke” ise Hindistan oldu. Türkiye’den 21 kentin katıldığı fuarda, İstanbul ve Kahramanmaraş onur konuğu il olarak davet edildi. Fuarın açılışına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve milletvekilleri katıldı.

‘Dünyaya açılan pencere’
Fuarın açılış konuşması yapan Başkan Tunç Soyer, organizasyonun öneminden bahsederek “Polyester kumaşını, kot pantolonu ülke olarak ilk kez fuarda tanıdık. Sandviç kelimesini ilk kez burada duyduk. Yürüyen merdivenle fuarda tanıştık. Dünyada Soğuk Savaş yaşanırken orak - çekici, kızıl yıldızı ve Amerikan bayrağını burada yan yana gördük. Sanat Güneşimiz burada doğdu ve hayata gözlerini burada yumdu. Bizler 88 yıldır dünyaya İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan açılan pencereden bakıyoruz. Dünya ise bizi 88 yıldır bu pencereden görüyor. Kültürpark’ın bu yaşlı ağaçları bütün bir ülkenin anılarını saklıyor ve onu dünya ile buluşturuyor” dedi. Katılan tüm konuklara teşekkür eden Soyer, “Bu çok özel akşam, İzmir’in ve fuarın birleştirici gücünü bir kez daha göstermiştir. Burada birbirimiz ve dünyayla bütünleşiyoruz” diye konuştu.

‘Birlikte üreteceğiz’
Fuara onur konuğu olarak katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın farklı sektörleri bir araya getiren tek genel ticaret fuarı olduğunun altını çizdi. İstanbul’un daha önce fuara katılmadığını hatırlatan İmamoğlu, “Büyükşehir olduğumuzdan bu yana geçen süre içerisinde, İzmir’imizin bu güzel etkinliğine katılım sağlamamış olmamızı çok ciddi bir eksiklik olarak görüyorum. Ama biz bu eksikliği, bundan sonra gidereceğiz. Sadece bu alanda da değil, önümüzdeki dönemde İstanbul ile İzmir’i birlikte daha çok çalışan ve birlikte daha çok üreten, Türkiye’nin iki önemli kenti olarak daha çok güç birliği içinde göreceksiniz. Tunç Soyer başkanımızla birlikte, bu konuda çok güzel adımlar atacağımızı buradan duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Ekonomik bağımsızlık’
Kürsüye en son çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik bağımsızlık vurgusu yaptı. “Hepimizin ortak amacı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak olmalıdır” diyen Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal, savaş meydanlarından Cumhuriyetin kuruluş aşamasına geldiğinde ekonomi, enflasyon, kur nedir bilmiyordu. Ülkeyi nasıl kalkındıracağını düşündü ve İzmir İktisat Kongresini topladı. Çünkü savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin ekonomik zaferlerle taçlandırılması gerektiğini söylüyordu” dedi. Açılışta Anadolu Ateşi ve Çin Halk Cumhuriyeti sirk ekibi bir gösteri gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler