'Gücümüzü birliğimizden alıyoruz'

İstanbul 8 Mart Kadınlar Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde dün Bakırköy Halk Pazarı’nda miting düzenledi. Mitingte İstanbul 8 Mart Kadınlar Platformu adına konuşan Sevgi Öztürk, “Gücümüzü birliğimizden alıyoruz ve bu bilinçle eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Yayınlanma: 03.03.2019 - 22:32
Abone Ol google-news

Fotoğraf: Kurtuluş Arı

Mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kadın Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Flormar İşçileri, İMC Ev İşçileri Sendikası, HDP İstanbul Miletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm’ün yanı sıra çok sayıda kadın örgütü temsilcisi katıldı. Mitinge atlı polislerin de katıldığı görüldü.

Mitingte İstanbul 8 Mart Kadınlar Platformu adına açıklama yapan Sevgi Öztürk, “Sistemin en tepesinden topluma zerk edilen cüretkarlık, iyi hal indirimi ve kollamayla birleşince astronomik rakamlarla kadın cinayetleri ve şiddeti vuku buluyor. En son, Merve Demirel’in gözaltına alınması sırasında yaşanan taciz ve ardından yapılan açıklamalar bizleri şaşırtmasa da öfkemizi ve mücadelemizi yükseltiyor. Toplumsal cinsiyet rollerinin doğduğumuz andan itibaren dayatılmasıyla da LGBTİ+’lar hergün nefret cinayetleri, taciz ve şiddetle karşı karşıya kalıyor, insanca yaşama koşulları çalınıyor” diye konuştu.

Mitinge katılan Flormar direnişçilerinden Ayşe Öztürk de sendikaya üye olduktan sonra kendini kapının önünde bulduğunu kaydetti. Taleplerinin sadece eşit ücret, sendikal hak olduğunu belirten Öztürk, kadın cinayetlerini anımsatarak “Hangi parayla ölçebilirsiniz bizim değerimizi” dedi.
Öykülerin kirpiği

Kemik iliği nakli bekleyen lösemi hastası Öykü Arin’in annesi Eylem Şen’de mitinge mesaj gönderdi. Şen’in mesajını TMMOB’den Özlem Kizir Alkan okudu. Mesajda, şu ifadelere yer verildi:
“8 Mart bu sene benim için başka bir ümidi taşıyor. Belki de canım kızımın hayatını kurtaracak donör sizlerden çıkabilir. Kadınlar birlikte mücadele ederse Öykü’lerin kirpiği yere düşmeyecek.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler