Gürkan Korkmaz: İzlemek çok acı vericiydi

Ali İsmail’in dövülmesine ilişkin görüntülerin mahkemede izletildiği sırada çok büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden ağabeyi Gürkan Korkmaz, ''Annem oğlunun katilleriyle yüz yüze geldi ve onlarla aynı havayı solumak zorunda kaldı” dedi.

Yayınlanma: 13.05.2014 - 22:53
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran tarihinde polis ve eli sopalı esnaf tarafından dövülen, geçirdiği beyin kanamasının ardından 10 Temmuz’da yaşamını yitiren, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, önceki gün Kayseri’de yapılan duruşmanın ardından dava sürecini gazetemize değerlendirdi. Korkmaz, “Ali İsmail’in son görüntülerini izlemek çok acı vericiydi. Geçen yıl anneler gününde Ali İsmail anneme siyah bir kazak hediye etmişti. Annem, bir yıl sonra 12 Mayıs’ta yapılan duruşmada oğlunun katilleriyle yüz yüze geldi. Aynı tarihi siyah bir gün olarak yaşadı” dedi. Korkmaz, 3 duruşma sonra mahkemeden karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve eli sopalı esnaf tarafından öldüresiye dövülen ve 38 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması önceki gün Kayseri’de yapıldı. Tanıklar, Ali İsmail’in öldüresiye dövüldüğü olayı tüm ayrıntılarıyla anlatırken onu döven polisleri ve eli sopalıları da tek tek teşhis etti.

Sanıkların ilk duruşmada dinlendiğini, tanıkların da önceki gün yapılan duruşmada ifade verip sanıkları teşhis ettiğini anımsatan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, olaya ilişkin görüntülerin Jandarma Kriminal Labaratuvarı’nda kurtarıldığını, görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığına yönelik TUBİTAK’tan rapor beklendiğini anlattı.

Korkmaz “Yargılama aşamasında şu an tek eksik TÜBİTAK raporu. Raporun önümüzdeki ilk duruşmaya gelmesini bekliyoruz. Tahminimiz davada kararın üç duruşmaya kadar çıkmasıdır” dedi.

Ali İsmail’in dövülmesine ilişkin görüntülerin mahkemede izletildiği sırada çok büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Korkmaz şöyle konuştu: “Acı verici görüntülerdi. Ali İsmail’i kanlı, canlı görmek ve bir daha onu hiç göremeyeceğimiz bilmek, çok acı vericiydi. Geçen yıl anneler günü 12 Mayıs’taydı. Ali İsmail anneme siyah bir kazak hediye etmişti. Annem, bir yıl sonra 12 Mayıs’ta Ali İsmail’in öldürülmesiyle ilgili duruşmaya katıldı. Aynı tarihi siyah bir gün olarak yaşadı. Annem oğlunun katilleriyle yüz yüze geldi ve onlarla aynı havayı solumak zorunda kaldı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler