Yemeğin lezzeti sunumundan belli olur

Yemeğin lezzeti bir yana, sunumu da ayrı bir mesele. Hiç masanızın görselliğine yemeğinizin içeriğinin etki edebileceğini, hatta yemeği daha lezzetli ve çekici kılabileceğini düşündünüz mü? Elbette pek çok kişi bu altın kuralı hayatında uyguluyor. Ancak neden özel günlerin yanı sıra gündelik hayatımıza da bu alışkanlık girmesin ki!

Yayınlanma: 25.08.2014 - 16:32
Abone Ol google-news

Yemeğin lezzeti kadar sunumu da önem taşıyor. Özel bir davet için hazırladığınız masanız hem sizin yaşama bakışınızı, hem zevklerinizi hem de yemeğinizi gösterir. Ancak genelde bu uygulama özel zamanlarda akla gelir ve özel yemeklerde özenli masalar hazırlanır. Biz diyoruz ki, gündelik hayatınızda da yemek yemeyi bir keyfe dönüştürebilirsiniz. “Yoğun bir iş günü, yorucu bir trafik ve yorgun bir gün sonu yemeğinde böylesi bir masa hazırlamak oldukça zor” dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak ufak dokunuşlarla güzel masalar kurmanız mümkün. Sizin için hem özel davetlerinizde aklınızda bulunabilecek küçük ayrıntılar hem de gündelik hayatta her öğünü renklendirebileceğiniz detaylarla ilgili küçük sırlar hazırladık. Bakın neler var...

Yemek yemek, evet bir ihtiyaç. Ancak keyifli bir masada yemek yediğinizde bu, karın doyurmaktan çok keyifli bir paylaşıma dönüşüyor. Masada ihtiyaç kadar malzemenin yanı sıra bir de sanata dönüşen bir sunum, onu çok daha heyecanlı bir sürece dönüştürebilir. Bunun için öyle büyük bir harekete de gerek yok. Eldeki imkanlarla güzel masalar hazırlayabilirsiniz. Masa örtüsü, masanın genelini gösteren ayrıntılardan biri. Ona uygun peçete, kullanacaksanız çiçek ya da mum ile bir sunum sağlayabilirsiniz. Hemen kucağımıza bir tepsi hazırlarız yeriz biter demeyin sakın. Çünkü yavaş yenen yemek çok daha sağlıklı. Bir de görsel olarak doyduğunuzu düşünürseniz, değmeyin keyfinize.

MASANIZA IŞILTI KATIN

Masanızı süslerken, özel bir misafiriniz varsa, ışıklandırdığınız bir sofra çok daha renkli görünecektir. Boncuklardan masaya bir dağılım yapabilirsiniz. Tabii davetin içeriğine göre gül yaprağı ya da papatyalar koymak da mümkün. Menünüzde balık varsa, masanızı deniz kabuklarıyla süslemenizi öneririz. Deniz esintisi sağlayabilirsiniz. Yine balık menüsünde mavi tonlarında bir masa hazırlayabilirsiniz. Aralara katacağınız kendinden doğal ışıltısı olan taşlar da hareketlendirecektir.

MASANIZIN ORTASINI ES GEÇMEYİN

Masayı dengeli yerleştirdiğinizde ortada yaratacağınız boşluk masanın nefes almasını sağlayacaktır. Bu alana yine tercihinize ya da sofranızın içeriğine göre bir orta süs kullanabilirsiniz. Bu masa ortası süsü genelde doğal çiçeklerden seçiliyor. Mevsimine göre papatyalar da masanızı doğal kılacaktır. Ama yanı sıra şamdan ya da mum da kullanılabilir. Mumlar ya ortada tek büyük mum, ya da yarım büyüklüğünde iki yana koyabileceğiniz mumlar olabilir. Ayrıca minimal tarzda bir masa hazırlıyorsanız, bir vazo içinde suda yüzen mumlar da masanıza ayrı bir hava katacaktır. Obje büyüdükçe göze daha çok çarpar. O yüzden masanızda kullanacağınız mumun, masanın diğer ayrıntılarının önüne geçmesine izin vermeyin, dengeyi kurun. Ayrıca son dönemde masa ortasında tüyle koyulan objeler de çok tercih ediliyor. Sofranızı süslerken belki de akla gelen en son alternatiflerden biri tüy. Ancak artık öyle modeller var ki hem kullanışlı hem zarif hem estetik bir süsleme alternatifi olarak kullanılabilir.

ÇOCUKLAR İÇİN CAZİP MASALAr

Çocukların yemek yemesini sağlamak kimi zaman zor olabiliyor. Havuç, zeytin, mısır taneleri, salatalık ve çilek ile çocuklarınızın çok seveceği, son derece şirin salata hazırlayabilirsiniz. Civcivler koymak, malzemelerden çeşitli hayvanlar ya da bitkiler yaratmanız, hatta sevdiği çizgi film karakterlerine benzetmeniz, tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Sabah kahvaltısında hazırladığınız yumurtaya da istediğiniz şekli verebilir, çocuklar için cazip hale getirebilirsiniz. Hatta masadaki salatalıkları öyle bir hazırlarsınız ki çocuğunuz için masada küçük keyifli birer ayrıntıya dönüşebilirler. Böylece hem masaya görsel olarak hoşluk katar hem de çocuğunuzun yemek keyfi yaşatabilirsiniz.

PEÇETELER ŞEKİLDEN ŞEKLE GİRİYOR

Artık günümüzde peçeteler istenilen forma sokularak masaya şıklık katıyor. Bu, düşündüğünüz kadar da zor değil. Masanıza peçeteden bir gül ya da pon ponlar yerleştirmeniz mümkün. Gündelik hayatta peçeteyi kare şeklinde servis edebilirsiniz. Peçeteyi her yöne bir kere katlayarak kare şekline getirebilirsiniz. Üçgen isterseniz, kare şekline getirilen peçetenin karşılıklı köşeleri birleştirilerek hazırlanabilir. Koni ise üçgen şekline getirilen peçeteden dışarıda kalan uç dik duracak şekilde bırakılabilir. Derseniz ki özel bir davette, özel bir peçete yerleştirmesi yapacağım. Burada hayal gücü sınırsız. Aklınıza gelen her şeyi peçetelerden yapabilirsiniz. İster bir gül ya da papatya, ister kurdele isterseniz tavşan bile yapabilirsiniz. Gerisi size kalmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler