Ege’nin meşhur çöp şişi Acıbadem’de

Bazı tatlar, bulundukları yere, mekana, ustaya göre değişir. Kimileri çok özel olur. Hatta bu tadın peşine düşer, belki kilometrelerce yol gidersiniz. Ancak artık buna gerek yok. Özlenilen lezzetleri yakınınızda bulmanız mümkün. Ege'nin meşhur çöp şişi de bunlardan biri. Çöpçü Gıda, bu tadı İstanbul'a getirdi ve 11. şubesini açtı bile.

Yayınlanma: 27.08.2014 - 13:02
Abone Ol google-news

Ege çöp şişi Selçuk, Ortaklar, Aydın ve İzmir gibi Ege yerleşimlerinde, trenle seyahatin popüler hatta elzem olduğu yıllarda istasyonlarda beş dakikalık molalarda keşfedilmiş. Zaman darlığı nedeniyle ızgaraya atıldığında çok kısa sürede pişebilmesi için etleri çok minik doğranıp, tahta kargılara dizilir, tren görünmeye başladığında ızgaraya atılan çöp şişler, yolcular inene kadar pişirilirmiş. Bilen bilir, Aydın Ortaklar’ın çöp şişi meşhurdur. Karayoluyla seyahat ederken bu istikametten geçenler mutlaka bu enfes lezzeti tadarlar. Artık bu leziz çöp şişten yemek için kilometrelerce yol gitmenize gerek yok. Çünkü Ege’nin meşhur çöp şişi Çöpçü Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yuvalı’nın yönetiminde ve İrfan Baytaş’ın danışmanlığında “Çöpçü” adıyla markalaştırılarak İstanbul’a getirildi ve 11. şubesini de Temmuz ayında Acıbadem’de açtı. Acıbadem Çöpçü’nün işletmeciliğini ise eski bir gazeteci olan Seher Yaşayacak Gökman yapıyor.

Türk işi fast food

Bu leziz çöp şişin hikayesi de oldukça ilgi çekici çünkü Türk işi fast food yemek kültürünün Ege’deki ilk ayak izleri sayılabilir. Ege çöp şişi Selçuk, Ortaklar, Aydın ve İzmir gibi Ege yerleşimlerinde, trenle seyahatin popüler hatta elzem olduğu yıllarda istasyonlarda beş dakikalık molalarda keşfedilmiş. Zaman darlığı nedeniyle ızgaraya atıldığında çok kısa sürede pişebilmesi için etleri çok minik doğranıp, tahta kargılara dizilir, tren görünmeye başladığında ızgaraya atılan çöp şişler, yolcular inene kadar pişirilirmiş.

Franchise vererek zincirleşen bir marka olan Çöpçü’nün 11. şubesi Acıbadem Çöpçü’yü Seher Yaşayacak Gökman işletiyor. Gökman’ın hikayesi de en az çöp şişin ki kadar ilgi çekici dersek yalan olmaz. Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi olan Gökman, gazeteciyken çöpçü olmaya karar veriyor. İzmir Karşıyakalı olan Gökman, Çöpçü’nün ilk restoranı Bostancı’ya açıldığında çocukluğuna ait bu tadın peşinden giderek restoran işletmeciliğinde karar kılıyor.

İlk günden birinciliği kaptı

Acıbadem Çöpçü’nün 16 Temmuz’da açıldığını söyleyen Gökman, herkesin tatilde olduğu bir dönemde restoranı hizmete sokarak çok riskli sayılabilecek bir dönemde açılışı gerçekleştirdiklerini anlatıyor. Yaz dönemi İstanbul’daki restoranlar için düşük sezon olarak görülse de Gökman Ramazan ayı başlamadan 3 gün önce restoranı açmak istemiş. Restoranının test yemeklerini yaparken, ilk müşterilerinin gelerek çöp şiş yemek için çok ısrarcı olduğunu söyleyen Gökman o günü ve sonrasında olanları ise şöyle anlatıyor: “Biz de kırmadık kendilerini. Restoranımızı akşam 18:30’da açtık. Hiç duyuru yapmadan sadece ilk müşterimizi görenlerin restorana akın etmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadık. Müşterilerimize çöp şiş yetiştirebilmek için bu yoğun talep karşısında komilik, garsonluk yaptım. Üç saat açık tuttuğumuz restoranımız, 11 şubesi olan Çöpçü restoran zincirleri arasında 1. sıraya yükseldi” dedi.

Çöpçü’nün menüsünde sadece 3 tat mevcut. Çöp şiş, köfte ve sucuk. Çöp şiş, küçük etlerden Ege usulü servis ediliyor. Her porsiyonda 14 çöp şiş, yanında da mangalda kızarmış domates, soğan ve biberle servis ediliyor. Etler günlük geldiği gibi müşterilerin gözü önünde pişiriliyor. LCD ekranlar aracılığıyla da müşteriler etlerinin nasıl pişirildiğini canlı olarak izliyor. Etin yanında sunulan sınırsız lavaş seçeneği için 2 kişilik tandır ustaları çalışıyor ve lavaşlar tandırda yine müşterilerin gözü önünde pişiriliyor. Özellikle çocuklar tandır ustasının lavaşı pişirmesini büyük bir heyecanla izliyor. Fiyatlar da son derece ekonomik. Bir porsiyon çöp şiş, salata, sınırsız lavaş ve çayla birlikte kişi başı 15 TL ödeniyor. En önemlisiyse restorana gelen tüm etler ve sebzeler günlük olarak sipariş ediliyor. Etin sadece belli bölgesinden çöp şiş yapıldığından her gelenin aynı tadı alması sağlanıyor.

İzmir lokması ve cevizli sarma favoriler arasında

Çöpçü’nün menüsünde 3 çeşitte tatlı var. İzmir lokması, cevizli sarma ve fıstıklı kadayıf. Tatlılar da aynı etler gibi günlük olarak geliyor. Cevizli sarma elde açılan yufkadan yapılıyor ve son derece hafif olması nedeniyle en rağbet gören tatlı. İzmir’in meşhur lokmasını daha önceden tatmış olanların favorisi ise lokma.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler