Gezgin damakların lezzet yolculuğu

Lezzet ve kültür turizmi, günümüzün ilgi çeken seyahat türlerinden. Artık insanlar hem yeni lezzetler keşfetmek hem de onların hikayelerinin peşinden gitmek istiyor. Bu anlamda hem yurtiçinde hem de yurtdışında oldukça fazla alternatif bulunuyor. Geriye tercih için meraklarınızın peşinden gitmek kalıyor.

Yayınlanma: 27.08.2014 - 13:31
Abone Ol google-news

Yemek yemeyi ve gezmeyi sevenler bu iki keyiflerini bir araya getirerek lezzetin peşine düşüyorlar, kokusunu aldıkları güzelliklerin peşinden gidiyorlar. Yemek turizmi günümüzde hızla gelişiyor. Lezzetseverler de artık bavullarını “mutfaklar” için hazırlıyor. Hal böyle olunca, alternatifler de hızla artıyor. İsterseniz yurtiçinde farklı mutfakları tanıyor, kültürlerine dahil oluyorsunuz isterseniz de yurtdışında farklı tatlar ve hikayelerle tanışıyorsunuz. Burada tercih tamamen sizin merakınıza kalıyor.

FHS Turizm de lezzetin ön plana çıktığı “Kültür ve Lezzet Turizm”i için geziler düzenlemeye başlıyor. “Gezgin Damaklar” adı altında başlatılan projede damak tadı peşindeki yerli ve yabancı gezginler için Kültür ve Lezzet seyahatleri gerçekleştiriliyor. GezginDamaklar turlarında, yurt içi veya yurt dışında, ziyaret edilen yörelerin kültürel varlıkları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra lezzet zenginliklerini de keşfettirmek üzere yola çıktı. Proje kapsamında başlangıç olarak yerli gezginler için yurt içi turlar düzenlenecek. Daha sonra da yurt dışı turları ve yabancı gezginler için Türkiye turları devreye girecek. Günü birlik turlardan, dört beş günlük turlara kadar sayısız seçeneklerin bulunduğu GezginDamaklar, yabancı misafirlerini Türkiye’de farklı lezzetlerle ağırlamak isteyenler için de farklı seçenekler sunuyor. Projede, Türkiye’nin en önemli kültür ve lezzet duraklarını kapsayan 60’a yakın destinasyonlu tur paketleri mevcut.

 Nerede ne yenir?

GezginDamaklar seyahatleri, katılımcılarına geleneksel turizmin ötesinde yöresel lezzetlerin kapılarını açacak. Turlarda ziyaret edilen bölgenin tarihi ve sanatsal değerleriyle birlikte 'Bölgenin nesi meşhur', 'Orada ne yenir' gibi sorularının yanıtları da bulunabilecek. Lezzet severler yemeklerin içeriği ve nasıl pişirildiği hakkında bilgi sahibi olabilecek. GezginDamaklar'ın kültür ve lezzet turları da yıl boyunca düzenlenen gezilerle devam edecek.

GezginDamaklar'ın yönetiminde bulunan turizmci Süha Alnıtemiz, kısa sürede bu etkinliklerin sektörde önemli bir yer tutacağını belitriyor. Bir ülkeyi ya da yöreyi tanımak için dört ana unsurunun olduğu dile getiren Alnıtemiz, bakın neler anlatıyor:

“Kültürel ve tarihi varlıklarını, doğal cazibe alanlarını, halk yaşamını ve mutfak özelliklerini öğrenerek bir yöreyi tanıyabilirsiniz. Gezginler bazen yemek saatlerinde serbest bırakılır bazen de hızlı servis veren sıradan restoranlarda beslenme ihtiyacını giderirler. Bu durum damak tadı peşindeki gezginleri hayal kırıklığına uğratmaktadır. Biz de bu ihtiyaçtan yola çıkarak damak tadına düşkün seyahat severleri bir araya getireceğiz. Gezip gördüğümüz noktaları sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, mutfak kültürüyle de tanıyacağız.”

 İşte GezginDamaklar'ın yurtiçi ve yurtdışında öne çıkan turları...

*Anadolu Kültür Turları temelinde, yörelerin doğal, kültürel ve tarihi varlıklarının yanı sıra, ünlü yerel lokantalarının, kahvaltı mekanlarının, pidecilerinin, börekçilerinin, köftecilerinin, tatlıcılarının, gerektiğinde ev kadınlarının da desteğini sağlayarak, restoranlarda bulunmayan ev yemeklerinin, ün salmış sokak lezzetlerinin veya esnaf lokantalarının, yeri geldiğinde şehirlerin beynelmilel mutfakta isim yapmış restoranlarının da tanıtıldığı, en az üç günlük veya daha uzun süreli Gastronomik Kültür Turları.

* İstanbul’a yakın ya da ulaşımı kolay birçok yörenin ünlü yemeklerinin de tanıtılacağı günü birlik veya hafta sonu kültür ve lezzet yolculukları.

* Özgün yiyecek ve içeceklere sahip turistik beldelerde yöresel yemeklerin öğrenilebileceği kursların da yer aldığı konaklamalı hafta sonu turları

*Şarap, zeytin, peynir, çay merkezlerine hasat ve tadım turlarının düzenlenmesi.

*İstanbul genelinde kültür varlıklarının yanı sıra, lezzetleri ile ünlü restoranları ya da sokak lezzetlerini veya esnaf lokantalarını, pideci, baharatçı, turşucu, tatlıcı, pastane, fırın vs. gibi isim yapmış mekanları kapsayan kahvaltı, yemek ve alışveriş içerikli günübirlik otobüs turları.

*Klasik Yurt dışı Turlarında dünyaca ünlü restoranlara da yer verilen özel gurme programları.

*Mutfak ve İçkileriyle ünlü ülkelerin gastronomi özelliklerinin yanı sıra ayak üstü lezzetlerini, Pastane, Cafe, Bar ve gibi unsurları da içeren Avrupa Damak Tadı Turları.

*Avrupa şehirlerine düzenlenecek klasik turların program içeriklerinde, o şehirlerin rezervasyonsuz gidilemeyen ünlü gurme restoranlarına da yer verilmesi.

*Otobüsle, Edirne’den başlayarak orta Avrupa veya İtalya, Fransa ve İspanya’ya kadar uzanacak olan adım adım Kültür ve Lezzet Turları.

*Vize gerektirmeyen ve yemek kültürü zengin olan Halep/Şam-Bosna Hersek-Batum-Yunan Adaları v.s gibi merkezlere sık sık ucuz Gurme Kültür Turları

*Avrupa’da turistik Çiftlik Otellerde konaklamalı olup yemek kurslarını da içeren turistik tatil programları.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler