Bütün duyularınıza hitap eden bir mekan:Gri

İstanbul gibi büyük bir metropolde, yemek yemek istediğimiz zaman tercih şansımız da çok oluyor. Ancak sayı arttıkça da alternatif seçenekler aramaya koyuluyoruz. Gri. Şişli’nin göbeğindeki bu mekan dışarıdan baktığınızda ev yemekleri yapan ufak, şirin bir restoran izlenimi veriyor ama içeri girdiğinizde çok daha fazlasını buluyorsunuz.

Yayınlanma: 27.08.2014 - 14:29
Abone Ol google-news

Gri leziz ev yemekleri, kokusu sokağa taşan pasta böreklerini yedikten sonra arka tarafa geçip tiyatro izleyebilir, aşağı kata inip dans edebilir veya film gösterimlerine katılabilirsiniz. Anlayacağınız tatma, görme, koklama, dokunma ve duyma duyularınızın hepsini besleyebileceğiniz oldukça doyurucu bir mekan.Gri’yi Lütfiye Sevgi Yüz işletiyor. İşini ne kadar severek yaptığı fazlasıyla belli oluyor Sevgi Hanım’ın. Misafirleriyle sanki evine gelmişler gibi ilgileniyor. Ama Sevgi Hanım tek başına yürütmüyor burada işleri. Tiyatro aşığı bir çift; Sevgi Hanım’ın kızı Seda Yüz Doğan ve damadı Ümit Doğan da var. Seda Yüz Doğan bankacı, eşi Ümit Bey ise yönetici aslında ama ikisi de çocukluktan beri tiyatro aşkıyla yanıp tutuşan insanlar. Sevgi Hanım da destek olmuş hep bu konuda kızı ve damadına. Zaten Gri de böyle çıkmış ortaya. Annenin yemek yapma, daha doğrusu kendi deyişiyle “yemek yedirme” sevgisiyle, çocuklarının sanat aşkı birleşmiş.

Tiyatro sahnesinde yemek keyfi

Aslen Trabzon’lu olan Sevgi Hanım yemeklerinde kullandığı tereyağını, telli peynirini, kuru fasulyesini, mısır ununu ve diğer bir çok ürününü de Trabzon’dan getiriyor. Her gün zeytinyağlı, ana yemek, çorba ve salatadan oluşan bir menü hazırlıyor. Bunun yanında günlük yapılmış tatlı tuzlu pastalar, börekler de oldukça leziz. Bir de sabah kahvaltısında mıhlama yapıyor ki, sormayın gitsin... Ancak uyarayım, yemekler çok geç saate kalmıyor. Zaten öğle saatlerinde yer bulabilirseniz Gri’de şanslısınız. Hatta oyunlar akşam oynandığı için, restoran çok dolu olduğunda sahnenin ortasına masa kurup müşterilerini ağırladığı bile oluyor Sevgi Hanım’ın! Müşteriler de bu farklı deneyimden oldukça memnun kalıyor.

Akşamları ise Seda ve Ümit Bey geliyor ve perde açılıyor. Şu an Kutlama ve Kısalar adlı oyunlar sahneye konuyor. Ayrıca kısa film gösterimleri ve çok kısa bir süre içinde başlayacak olan Latin dansları kursu da var. Anlayacağınız ön tarafta yemeğinizi yiyecek, arkaya geçip oyunu izleyecek alt katta da deli gibi dans edeceksiniz! Yolunuz Şişli’ye düşerse bu keyifli ve lezzetli mekana uğrayın bence. Hem Sevgi Hanım’ın leziz yemeklerinden tadın hem de sanatla iç içe olun... 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler