Yılbaşı sofralarında tasarım ve lezzet bir arada

Yeni yıl herkes için yeni bir heyecan. Bir yılı daha geride bırakmanın hüznündense yepyeni bir döneme girmenin enerjisi sarar herkesi. Hemen planlar yapılır, ertelenen şeyler gündeme gelir, yeniden bir hareket sağlanır.

Yayınlanma: 27.08.2014 - 16:24
Abone Ol google-news

Gurme bir yılbaşı sofrası kurabilir, farklı lezzetlerle sofranızı şenlendirebilirsiniz. Tabii tasarım da çok önemli. O gecenin enerjisini taşıyacak bir planlama yapmanızda yarar var.Kırmızıyı masanızın rengi yapabilirsiniz. Etrafınızda da hafif ışıklı detaylar tercih edebilirsiniz. Masaya koyacağınız mumluklar da ışık enerjisini size yansıtacaktır. Kırmızıyı ana renk tercih etmeyecekseniz ve detaylarda değerlendirecekseniz, masanızı krem rengi bir örtüyle sade bir hale getirebilirsiniz. Böylece detaylar daha dikkat çekici hale gelecektir. Küçük boncuklar, minik çam detayları da yine bu yılın öne çıkanlarından. Porselensepeti.com, 2013'ün son akşam yemeği için tasarımlı yemek takımları sunuyor. Çukur tabak, pasta tabağı, kase ve servis tabağından oluşan Noel Baba, geyik ve kızak kopseptli yemek takımlarını tercih edebilir ya da onlardan ilham alabilirsiniz. Sade ve şık bir masa için de krem rengi tercih edilebilir. NG Kütahya Porselen, bu sadeliği pembeden mora doğru giden pastel tonlardaki zarif çiçek ve kelebek desenleriyle süslüyor. Porland da yeni yıla özel ürünler sunuyor. Hareketli ve renkli ürünlerin yanı sıra, sade ve şık detaylar da yer alıyor serilerinde. Farklı tasarımlara sahip olan buldumbuldum.com'dan da yine eğlenceli ve farklı detaylar da bakabilirsiniz. Yeni yıl mesajlı çikolatalar, kişiye özel yeni yıl sertifikaları ve yılbaşı mumları bunlardan yalnızca bir kaçı.

 Ana yemeği riske atmayın

Gelelim lezzete... Hindi, yılbaşı sofralarında en çok tercih edilen ana yemek olarak karşımıza çıkıyor. Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi güvendiğiniz bir restorandan ya da yemek okulundan sipariş edebilirsiniz. Riski en aza indirmekte yarar var. Yılbaşı sofranızda kötü sürprizlere yer vermeyin. Hindi, diğer yandan her ailenin ekonomik olarak ulaşabileceği bir ana yemek değil. Diğer yandan lezzet olarak tercih etmeyen misafirleriniz de varsa, en uygunu tavuk ya da et hazırlamak. Kalabalık masalar için tavuk doldurmak sıklıkla tercih ediliyor. Eğer önceliğiniz etse, sıcak servis edebileceğiniz, o an hazırlamanız gerekmeyecek pişirme yöntemlerini seçin. Aksi halde yaşanacak gecikmeler sizi de sıkabilir. Deniz ürünleri de yılbaşı sofralarında son yıllarda daha çok kendine yer buluyor. Tabii karar sizin. Ana yemeğe karar verdikten sonra devamını rahatlıkla planlayabilirsiniz. Masanızda zeytinyağlı, bol salata ve sıcak soğuk atıştırmalıklara mutlaka yer açın. Çünkü yılbaşı sofraları uzun oturumlu ve sohbetiyle geceyi kaplayan sofralardır. Yalnızca karın doyurmak değil, masadaki hareketi daim tutmak çok daha öncelikli. Bu yüzden sıcak soğuk atıştırmalıklar masanıza hareket katacaktır. Bu uzun oturumlu sofranın bitimine hafif bir tatlı tercih edebilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler