Turizm, gastronomiden nasıl yararlanmalı?

İstanbul’un ilk ve tek Gastronomi Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçiren Okan Üniversitesi kuruluşunun 15. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ve Gastronomi Bölümü tarafından düzenlenen “Turizmin Yükselen Yıldızı Gastronomi’den Nasıl Yararlanmalı?” panelinde sektörün tüm paydaşları gastronomi turizminin geleceğini tartıştı.

Yayınlanma: 01.09.2014 - 13:55
Abone Ol google-news

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök ve Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı panele Gazeteci-Yazar Ahmet Örs, Gazeteci Müge Akgün, TUROB Başkan Yardımcısı Vedat Başaran, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Pronto Tour İç Turlar Operasyon Müdürü Müge Erçetin ve Gastronomika Temsilcisi Semi Hakim katıldı. Gazeteci Müge Akgün önemli bir noktaya değindi: “Gastronomi turizminin gelişmesi için Anadolu’da ne kalınacak yer, ne de düzgün restoranlar var. Batı’da da bir düzensizlik var. Trakya’da bağ rotası yaptım. Mürefte dökülüyor. Şarköy de öyle. Kalınacak, oturulacak yer yok. Yerel yönetimler ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğine ihtiyaç var.” Gastronomika Temsilcisi Semi ise “Hoşmerim de cheesecake kadar ‘cool’ olacak diyoruz. Ciddi bir potansiyelimiz var. Anadolu mutfağını yeniden kimliklendirme üzerinde çalışıyoruz” dedi. Gazeteci yazar Ahmet Örs ise kendi mutfağımızı yabancılara açmamız ve tanıtmamız gerektiğini vurguladı ve ekledi: “Hangi değerlerimizi turistlerin önüne koyacağımıza dair kapsamlı bir araştırma yapmalıyız. Michelin yıldızına ihtiyacımız yok. Michelin kuralları ve ölçütleri Batı mutfağına göre” diye konuştu. TUROB Başkan Yardımcısı Vedat Başaran ise, “Türk gastronomisi 150 yıldır maalesef uyuyor. Pilavın üstüne ketçap koymaktan başka bir şey yapmadık. Dünyada yenilen gıdaların yüzde 80’inin anavatanı bizim topraklarımız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler