Izgarası ile iddialı

Cadde Izgara SteakHouse'un kurucusu Seher Yaşayacak Gökman lokantacılıkta erkek hegamonyasına meydan okuyan kadın girişimcilerden biri

Yayınlanma: 01.09.2014 - 14:40
Abone Ol google-news

Türkiye'de restoran işletmeciliği hala erkeklerden soruluyor.. Bir elin 10 parmağını geçmeyen kadın işletmeci ise bu rekabete katılarak sektörde farkındalık yaratıyor. Cadde Izgara SteakHouse'un kurucusu Seher Yaşayacak Gökman da lokantacılıkta erkek hegamonyasına meydan okuyan kadın girişimcilerin başında.

İş hayatına gazetecilikle başlayan Yaşayacak, sektörü çok sosyal ve dinamik bulduğu için restoran işine girmeye karar vermiş. Izgara yemeklerine çocukluğundan beri meraklı olması da Cadde Izgara Steakhouse'u kurmasına vesile olmuş.

İlk etapta Türkiye'nin önde gelen restoranlarında işletme tecrübesi kazanan Gökman ilk restoranını da Kadıköy'ün en iyi lokasyonlarından Acıbadem'de açmış.

Cadde Izgara Steakhouse, kısa zamanda da en popüler mekanlar arasına girmiş...

Yaşayacak, bu başarıyı yakalama nedenini ise şöyle anlatıyor: "Cadde Izgara Steakhouse, ızgarası ile çok iddialı. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özellik gerçek mangal keyfini sunuyor olmamız. Etlerimizi odun kömürü ile yanan ızgaramızda pişiriyoruz. Açık havada mangalda pişen etin tadı ile birebir aynı oluyor ürünlerimiz. Biftek, bonfile, köfte, ciğer, çöpşiş, sucukta iddialıyız. Etlerimiz özel hazırlanıyor.

Bir de gerçekten çok sıcağız, o sıcaklığımızı da işimize yansıtıyoruz; çiçeğimizden, çay kahve sunumumuza kadar … Restoran bir ekip işi aslında, ama ekibin liderinin bakışı herkese yansıyor. Dolayısıyla sıcaklığımız, lezzetimiz ve bir ev ortamı sıcaklığını sunuyor olmamız farkımız diyebilirim.”

Yaşayacak işin sırrını da şöyle anlatıyor: Izgarada yapılan etlerin özel olarak marine edilmesi gerekiyor. Aksi halde etler kurur ve sertleşir. Steakhouse kültüründe iyi bir yer edinmek istiyorsanız iyi eti kullanmalı, eti iyi marine etmeli ve en önemlisi eti pişirecek ahçıları iyi eğitmeniz gerekiyor. Bu üç kuralı yerine getirdiğinizde et bir sanata dönüşür. Bu üç kuraldan birinde yaşanan sorun eti kabusa dönüştürür. Her etin özelliklerine göre marine edilmesi çok önemli. Bunu sağlayabilmek için ABD’li danışmanlarla çalıştık. Yüzde yüz yerli dana eti kullanıyoruz. Kendi etimizi ABD’liler bizden daha iyi tanıyor diyebilirim.Mekanın konseptine de ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Çünkü dekorasyonu ile Acıbadem Caddesi'nin en keyifli mekanı Cadde Izagara Steakhouse. Öyle ki sandalye ve zeminin rengi aynı, kırmızı sedirler ile görüntü zenginliği yaşatıyor. Çok geniş bir bahçesinin olması ve caddenin hemen üzerinde olması da avantajları arasında. 100 kişi kapasiteli mekan gece 24.00'a kadar açık ve çevre semtlere paket servisi yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon