Kurabiye tarifleri

Bin bir çeşidiyle ve içerdiği türlü türlü lezzetlerle kurabiye tarifleri tarif dağarcığımızın büyük kısmını kaplar kuşkusuz. Kurabiye tarifleri dendiğinde aklımıza tatlı lezzetler gelse de tuzlu kurabiye çeşidi de oldukça fazladır.

Yayınlanma: 09.09.2016 - 11:49
Abone Ol google-news

 

Özellikle son yıllarda bir sektör haline gelen kurabiyecilik sayesinde bu lezzetli yiyeceklerin çeşitlerine çeşit eklenmiş, takip edilmesi ve hepsi hakkında fikir sahibi olmak neredeyse imkânsız hale gelmiştir.

Kurabiye tarifleri uygulama açısından diğer pek çok hamur işinden ayrılır. Şekillendirme kısmı da genellikle el yordamıyla yapıldığı için de kişiden kişiye hem lezzeti hem de görüntüsü değişmektedir. Belli başlı kalıplar kullanılmaya başlanmış olsa da bazı kurabiye tarifleribu kalıplarla şekillenmeyi kesinlikle reddetmekte, devreye el becerisini sokmaktadır.
 İster tatlı ister tuzlu çeşidi yapılıyor olsun her türü lezzetli ve karşı koyulamaz güzelliktedir. Özellikle çocuklar için sağlıklı bir ara öğün sayılan kurabiye bu açılardan her evde sıklıkla pişirilmektedir. Pek çok yemek tarifleri yazarı yalnızca kurabiye tarifleri adı altında kitaplar yazmış, yazmaya devam etmektedir. Bu nedenlerle de sürekli yenileri denenmekte, çeşitliliği de artmaya devam etmektedir.
 
             Kurabiye dendiğinde aklımıza ilk gelen mutlaka anne kurabiyesidir. Bir kaç temel malzemeyle hazırlanan bu basit ama lezzetli kurabiyeler pek çok kişinin çocukluk hatıralarından da silinmemiştir. Kokusu ve lezzetiyle hafızalara kazınan bu kurabiye un, şeker, kabartma tozu, margarin, yumurta ve vanilya ile hazırlanmakta; şekilleri verildikten sonra üzerine toz şeker serpilerek fırına atılmaktadır. İşte bu kadar basit ve az malzemeyle hazırlanan bu kurabiye çeşidi anne kurabiyesi olarak bilinmektedir.
 
             Türk damak tadına en yakın olan ve bu sebepledir ki en çok yapılan bir kurabiye çeşidi de un kurabiyesidir. Un kurabiyesinin tüm malzemeleri eksiksiz olarak koyulsa da kimi zaman tutmamakta ya da fazla pişirildiği için görüntüsü istenen şeklin dışında olmaktadır. Bu nedenle kolay bir kurabiye çeşidi olduğu düşünülse de bir dakikalık bir dalgınlıkla tüm tarifi baştan yapmak ta gerekebilmektedir. Pişme süresi oldukça kısadır, ancak hazırlanma aşamasında iyice yoğurulması gerektiği için biraz kolları yormaktadır. Ancak pişirildikten sonra nefis bir lezzettir. Beyaz ve lekesiz görüntüsü sayesinde misafirlere de rahatlıkla ikram edilecek kurabiye çeşitleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
 
             Son zamanlarda butik kurabiye kültürünün mutfaklarımıza iyiden iyiye yerleştiğini görmekteyiz. Genellikle ticari amaçla üretilen bu kurabiyeler şimdilerde evlerimizin mutfaklarında da sıklıkla hazırlanmaktadır. Yapılışı bilindiğinin aksine oldukça kolaydır. Tek formülü kurabiye tarifinize kabartma tozu eklemeden pişirmeniz, pişirdiğiniz kurabiyeleri şeker hamuruyla kaplamadan önce de bir gün bekletmeniz gerektiğidir.
 
            Kurabiyeleri hazırladığınız kalıplarla istediğiniz renkte şeker hamurlarını keserek kurabiyenizin üstüne kaplayabilir, bu kadar kolay bir şekilde oldukça şık sunumlar hazırlayabilirsiniz. Şeker hamurlarının içindeki gıda boyaları çoğu zaman anneler tarafından onaylanmıyor olsa da kaliteli bir marka şeker hamuru tercih ederseniz içiniz rahat bir şekilde kurabiyelerinizden çocuklarınıza da hazırlayabilirsiniz.
 
             Standart malzemelerle hazırladığınız kurabiye hamurunuzu çeşitlendirmek tamamen hayal gücüne kalmıştır. Evinizdeki kuruyemişleri kurabiyenize ekleyebilir, ikiye böldüğünüz hamurunuzun bir yarısına bir miktar kakao ekleyerek iki renkli bir kurabiye de elde edebilirsiniz. Dilerseniz kurabiyenin içine koyacağınız şeker miktarını azaltarak kurabiyelerinizin bir parçasını piştikten sonra çikolata sosuna batırabilirsiniz. Böylelikle oldukça lezzetli ve görüntü olarak çok şık kurabiyeler elde edebilirsiniz.
 
             Kurabiyelerinizi misafirlerinize ikram ederken yanında birkaç dilim pasta tarifleri malzemesi olan taze meyve ya da kurabiye çeşidinize göre meyve soslarıyla da süsleyerek şık bir sunum hazırlayabileceğiniz gibi, kurabiyelerinizi minik karton kutulara yerleştirerek de misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Böylelikle hem taze ve lezzetli kurabiyeler ikram etmiş hem de birer kutu hediye etmiş olabilirsiniz.
 
Kaynak: www.renkliyemektarifleri.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler