Antakya Sofrası İzmir'de

Antakya coğrafi nedeniyle tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve bu sayede de çok zengin bir kültürel mirasa sahip olmuştur.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 12:54
Abone Ol google-news

Doğu ile batı kültürünün kesiştiği noktada yer alması nedeniyle sürekli kültürel bir alışveriş söz konusudur. Antakya'da bir çok dinden ve inançtan insanlar bir arada yaşamaktadır. Bu kültürel zenginlik toplumsal yaşama, sanata, örf, adet ve geleneklere de yansımıştır. Antakya, tarihi dokusu, zengin kültürü ve doğal güzellikleri ile olduğu kadar mutfağı ile de son derece önemli bir ildir.

Köklü geçmişi ve bu geçmiş içinde yer alan kültürlerin kaynaşmasından doğan lezzet şöleni, Antakya'nın mutfak zenginliğini oluşturmaktadır. Kendine has bir çok özelliği ile, hiçbir mutfakta bulunmayan bir çok lezzeti üretmiş olan Antakya mutfağında yaklaşık 600 çeşit yemek bulunmaktadır.

Antakya İl Sınırı zengin mutfağınızın eşsiz tatlarından hazırladığımız eserlerimizi, Ülkemizin gözbebeği İzmir sahnesine taşımaktan gurur duyuyoruz. Siz misafirlerimizi kusursuz ağırlamak için, yoğun mesai harcadığımız tüm ekibimizle kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve özel günlerinizde hizmetinizdeyiz...

www.antakyailsiniri.com

https://www.facebook.com/antakyailsiniri/


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler