Omega 3 Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Altın Kural

Sağlıklı bir diyet, yağlı deniz balıklarından birisi de dahil olmak üzere, haftada en az iki porsiyon balık içermelidir. Bu sıklıkta balık tüketemeyen kişiler birçok faydası bulunan Omega-3 yağ asitlerini gıda takviyelerinden karşılamaktadır. Peki Omega-3 satın alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Sizin için derledik.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 11:10
Abone Ol google-news

 

1)EPA DHA değerleri ne olmalı?

 

Bir Omega 3’ü satın almadan önce içerik tablosundan EPA ve DHA değerleri incelenmelidir.  Bu değerler üründe ne kadar Omega-3 yağ asidi olduğunu gösterir. DHA yağ asidi beyin-zihin gelişimi ve göz sağlığı konusunda vücudu desteklerken, EPA kalp sağlığını desteklemektedir. Kaliteli bir Omega-3 takviyesinde bu değerlerin yüksek; eğer bulunuyorsa diğer Omega-3 yağ asitleri içeriğinin düşük olması beklenir. DHA oranı yüksek ürünler daha çok gebelik dönemindeki anne adaylarına ve çocuklara tavsiye edilirken EPA oranı yüksek ürünler 40 yaş üstü için tavsiye edilmektedir. 

 

2)Nereden Satın Alınmalıdır?

 

Omega-3 gıda takviyelerinin muhafazası nemsiz bir ortamda güneş görmeyen bir alanda yapılmalıdır. Satın alınan mağazanın bu koşulları sağlıyor olmasına dikkat edilmelidir. İnternetten alınacaksa güvenilir ve SKT bakımından güncel ürün envanteri bulunan Fitbull.com gibi web siteleri tercih edilmelidir. 

 

3)IFOS Onayı Ne Demektir?

 

IFOS ™ (Uluslararası Balık Yağı Standartları) Omega-3 ürünlerini çeşitli testlere tabi tutarak ürünleri derecelendiren bağımsız kuruluştur. IFOS test sonuçlarına göre 5 yıldız ile derecelendirilen balık yağları hammadde kalitesi bakımından tescillenmiştir. Türkiye’de satılan New Life Efa S-1200, Omepa-q10, Ocean Plus gibi ürünler IFOS tarafından 5 yıldız ile derecelendirilmiştir. 

 

4) İçerik Formu Ne Olmalıdır?

 

Trigliserid (TG, doğal balık yağı), etil ester (EE, konsantre balık yağı) ve fosfolipit ( PL, Kril yağı) olmak üzere gıda takviyelerinde bulunan 3 farklı yağ asidi formu bulunmaktadır. Bu farklı formların emilim oranları karşılaştırıldığında. Trigliserid yağ asidi formunun (TG)  en etkili yağ asidi olduğu kanıtlanmıştır. Bunu EE, PL krill yağı takip etmiştir. 

 

5)Nasıl Kullanılmalıdır?

 

İçerdiği yağ asitleri miktarlarına göre göre kullanım miktarları kapsül ürünlerde genelde günde 1 kapsülle 3 kapsül arasında değişiklik göstermektedir. Kutu üzerindeki önerilen kullanım talimatlarına uyulmalıdır. Ağıza gelen balık tadını engellemek için tercihen tok karnına kullanılmalıdır. Doktor tavsiyesi üzerine kullanılıyorsa doktorun önerdiği kullanım talimatı dikkate alınmalıdır. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler