Hacıosmanoğlu kaybetti... Trabzonspor'un yeni başkanı Usta

Trabzonspor'un yeni başkanı 12 oy farkla Muharrem Usta oldu. Trabzon’da seçim sonuçlarının ardından 1040 oy alan İbrahim Hacıosmanoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Yayınlanma: 06.12.2015 - 18:04
Abone Ol google-news

Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta oldu. Son yılların en hareketli genel kurulunda, son 5 sandığa 215 oy geride giren Muharrem Usta, önde giden Celil Hekimoğlu’nu son 2 sandıkta yakaladı ve geçti. Usta, 3 yıllığına Bordo-Mavili kulübün başkanlığını yapacak. Oy sayım işleminde uzun bir süre Celil Hekimoğlu’nun ardında yarışı sürdüren Muharrem Usta, 3062 oy alırken Celil Hekimoğlu 3049 oyda kaldı.

'Erkek adam ağlamaz' diyen Hacıosmanoğlu gözyaşlarına boğuldu

Oylar yeniden sayıldı

Kongrede oy sayma işlemi esnasında uzun süre önde yer alan ancak son sandıklarda seçimde yenilgi yaşayan Celil Hekimoğlu seçim sonuçlarına itiraz etti. Yeniden sayım sonrası Muharrem Usta’nın oy sayısı 3062 çıktı. Celil Hekimoğlu’nun oyları ise 3049’da kaldı.

‘Lucescu ile çalışacağız’

Trabzonspor kongresinde başkan seçilen Muharrem Usta “Kulübün mali tablosu ve sıkıntıları biliyoruz. Sorunları çözmek için işe 4 elle sarılacağı” ifadelerini kullandı. Son olarak teknik direktör Lucescu’nun sezon sonu büyük ihtimalle Trabzonspor’un başına geçeceğini söyleyen Usta “Ukrayna ligi hemen hemen Türkiye ile aynı bitiyor. Bir sorun olmazsa büyük ihtimalle takımın başında Lucescu olacak. Lucescu benim yakın arkadaşımdır. Büyük ihtimalle gelecek sezona onunla başlayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Usta'yı arayıp tebrik etti.

USTA NİÇİN KAZANDI?

* 3 yıl önceki seçimleri kaybettikten sonra basketbola yaptığı karşılıksız yatırım.

* Mircea Lucescu vaadi

* Erdoğan ailesine yakınlığı bilindiği halde siyasetten uzak duruşu

* İlçelerdeki taraftar gruplarıyla yakınlaşma.

* Kavga ortamının biteceği sözü.

* Trabzonspor eski başkanlarının desteği


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler