Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu katılabileceğiniz etkinlikleri sizin için derledik.

Yayınlanma: 29.11.2019 - 18:57
Hafta sonu ne yapsak?
Abone Ol google-news


TİYATRO FESTİVALİ'NDE SON GÜNLER

23. İstanbul Tiyatro Festivali'nde artık son günlere gelindi. Bu hafta sonu ne yapsak, nereye gitsek diye plan yapanlara ilk tavsiyemiz elbette Tiyatro Festivali'nin son oyunlarından birini (vakti olanlar ikisini) görmeleri olacak. 29 ve 30 Kasım tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) sahnesinde sergilenecek olan "Daha da Beter ve Beter ve Beter Olacak Arkadaşım" adlı oyun festivalin bu yılki öne çıkan işlerinden. Belçikalı swanatçı Lisbeth Gruwtz'in yazıp, yöettiği, koreografisini de yapıp oynadığı oyun hitabetin ne kadar etkili olabileceği meselesi üzerine zihin açıcı bir performans.

"Daha da Beter ve Beter ve Beter Olacak Arkadaşım" - Voetvolk Vzw

29 - 30 Kasım, Saat: 20.30 / CKM


Hafta sonu Zorlu PSM'de izleyiciyle buluşacak olan "Temiz Şehir" ise "temizlik" ve "saflık" gibi kavramlar üzerinden Yunanistan'a olan kadın göçünü ve göçmen temizlikçi kadınların karşılaştığı sorunları ele alıyor. Dünyanın önde gelen festivallerinden davetler alan Anestis Azas ve Prodromos Tsinikoris'in sahneye koyduğu oyunda gerçekçi bir bakış açısıyla sahneye taşınan hikâyeleri gerçek sahiplerinden dinliyor izleyici.

"Temiz Şehir" - EUROPOLY Project: Onassis Stegi-Athens & Goethe Institut

30 Kasım, Saat 20.30 / 1 Aralık, Saat: 18.00 / Zorlu PSM Turlcell Platinum Sahnesi


*************


NOUVELLE VAGUE BİR KEZ DAHA İSTANBUL'DA

Very Very French Festival kapsamında İstanbul'da kkoser verecek olan Nouvelle Vague 29 Kasım gecesi Babylon sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor. Fransız müzisyenler Marc Collin ve Olivier Libaux ortaklığından doğan Nouvelle Vague; “punk”ın ve “post-punk”ın söz dinlemez tavrını ve “new wave”in entellektüel derinliğini, “Bossa Nova”nın neşesi ve Melanie Pain, Elodie Frege ve Phoebe Killdeer’ın vokalleriyle birleştiriyor. Ülkemizde hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan ve 2019 yılının Şubat ve Nisan aylarında “Rarities” ve “Curiosities” albümlerini paylaşan Nouvelle Vague, “15. Yıl Turnesi” kapsamında Babylon’a yeniden konuk oluyor. Kaçırmayın.


Nouvelle Vague, Very Very French Festival XXF, Saat: 21.30 / Babylon Bomontiada



******************

'KÜÇÜK ŞEYLER' ÖNEMLİDİR

Sinema tutkunları için bu hafta sonu önermek istediğimiz iki film var. Bunlardan ilki Kıvanç Sezer'in yönetmenliğini üstlendiği "Küçük Şeyler". Beyaz yakalıların yaşamdaki duruşlarını kariyerizm, bir ilişki, biraz aldırmazlık

üzerinden mizahi bir dille beyaz perdeye taşıyan “Küçük Şeyler”; maddi kaygılar nedeniyle hayatlarında yeni bir döneme giren, zaman zaman kendilerine dahi yabancılaşan Onur ve Bahar çiftine odaklanan bir komedis. Ödüllü

yönetmen ve senarist Kıvanç Sezer’in ikinci uzun metraj filmi “Küçük Şeyler”in başrollerini Alican Yücesoy ve Başak Özcan paylaşıyor. Filmde ayrıca Bülent Emrah Parlak, Seda Türkmen, Müfit Kayacan, Ece Dizdar ve Kubilay Tuncer gibi isimler de var.


Bu hafta vizyona giren "Monos" hafta sonunu sinemaya giderek değerlendirmek isteyenlere önereceğimiz ikinci film. “Masal dünyasında geçen bir kâbus”, “Kolombiya usulü Sineklerin Tanrısı” denilen Monos’u, Guillermo del Toro da “güçlü, yeni bir yönetmenden büyüleyici bir film” sözleriyle övüyor. Geçit vermeyen ormanın tehditkâr gölgeleri arasında, savaşçı lakapları takınmış sekiz çocuk asker, yaz kampını andıran bir yerde Amerikalı bir kadını rehin tutmaktadır. Sürpriz bir baskına uğrayınca çocukların görece huzurlu günleri sona erer ve birbirlerine duydukları güvenle bağlılıkları sarsılan grup, üslerinden ayrılarak ormanın derinliklerine sığınmak zorunda kalır. Kolombiya’nın Oscar adayı Monos, merkezine ideolojiden çok hormonlarının etkisi altındaki ergen kahramanları yerleştiren, her yönüyle alışılmadık, fantastik bir savaş ve hayatta kalma hikâyesi anlatıyor.


***************

BÜYÜLEYİCİ SAGALASSOSS'A BİR YOLCULUK

Bu hafta sonu için bir de sergi öenrimiz var. Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos sergisi, Beyoğlu’nda bulunan Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açıldı. 27 Kasım 2019 - 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan sergi, Türkiye’de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi. Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Beyoğlu’nda bulunan binasının üç katına yayılan sergi, Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos antik kentini ve Pisidia Bölgesi’nin tarihini ziyaretçileriyle buluşturuyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversitesi’nin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi işbirliğiyle hazırlanan sergide Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 eser yer alıyor.


**********

EVCİLER İÇİN "THE IRİSHMAN"

Hafta sonu evden çıkmaya üşenenler için ise Martin Scorsese'nin son filmi "The Irishman"i izlemelerini öneriyoruz. Netflix'te gösterime giren filmin başrollerinde Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Harvel Keitel var. Yani Hollywood'un son 40 yılına damgasını en önemli oyuncuların bir kısmı... 50'li yıllardan 90'lara dek uzanan ve Amerikan Kamyoncular Sendikası'nın önderi Jimmy Hoffa'nın gerçek hikayesinden yola çıkan film Scorsese'nin mafyayı konu aldığı belki de son filmi. Hoffa muammasına yeni bir tez getiren filmin asıl çarpıcı yanıysa şiddet ve güçle örülü eril bir dünyada yaşayan erkeklerin yaşlandıkça ve ölüme adım adım yaklaştıkça yapmaya başladıkları muhasebe... Oyuncukların en üst düzeyde seyrettiği filmin bizce en iyisi ise emeklilikten kopup oyunculuğa geri dönen Joe Pesci.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler