Hakime MİT TIR'ı sürgünü

Cumhurbaşkanına hakaret suçunun iptali için AYM'e dava açan, AYM'nin MİT TIR'ları haberleri nedeniyle cezaevinde yatan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'la Ankara Temsilcimiz Erdem Gül'e destek mektubu gönderen, AYM'nin imam nikahıyla ilgili kararlarını eleştirmekten çekinmeyen Karşıyaka Hakimi Murat Aydın ve hakim eşi Gülay Aydın, Trabzon'a sürüldü.

Yayınlanma: 06.06.2016 - 12:41
Abone Ol google-news

Aynı zamanda Yarsav Başkan Yardımcısı olan Aydın Twitter hesabından, “Verdiğim kararlar, açıkladığım görüşlerim nedeniyle Trabzon Hakimliği'ne sürüldüm. Beni sürmek yüreklerini soğutmaya yetmediği için eşim hakim Gülay Aydın'ı da sürmüşler. Kendime mesleğime yaraşır cümleleri bulacak hale gelince daha ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Takdir, adına yargı yetkisini kullandığım milletimindir” mesajını paylaştı.

HSYK Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile 3 bin 746 hakim ve savcının atamaları yapıldı. Hakim eşler Murat ve Gülay Aydın da bu kapsamda Trabzon'a sürüldü. Gazetemize de konuşan Aydın, bir iki gün dinlendikten sonra kamuoyuyla görüşlerini paylaşacağını söyledi.

Karşıyaka 7. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Aydın,Dündar ve Gül'e geçen yıl sonunda gönderdiği mektupta, hukukun üstünlüğü vurgusu yapmıştı. Mektup göndermesinin cesur bir hareket olarak görülmesiüzerine de gazetemize, “Ben cesur bir hâkim değilim. Mesleğiyle ve ülkesiyle ilgili kaygı duyan bir adamım. Cesur değilim, sadece kaygılıyım ve doğrusunu söylemek gerekirse korkuyorum” demişti

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması kararının “gözdağı” amacı taşıdığını kaydederek, “Tutuklamayı haklı bulanlar bile bu kararın hukuki olduğunu söyleyemiyorlar. Şu anda kararlar hukuki mi siyasi mi onu tartışıyoruz. Bu ‘yargının yok olması’ demektir” yorumunu yapmıştı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET BAŞVURUSU

Aydın, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu düzenleyen TCY'nin 299. maddesinin de iptali istemiyle AYM'ye başvurmuştu. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ulaşan bir dosya üzerinden AYM'ye başvuran Aydın, bu düzenlemenin Anayası'nın 2. maddesindeki “hukuk devleti” ilkesine aykırı olduğunu vurgulamıştı.

Anayasanın 10. maddesindeki “Kanun önünde eşitlik” ilkesini anımsatan Aydın, ayrıca 39. maddeye göre Cumhurbaşkanı'nın eleştiriden muaf tutulamayacağını savunmuştu. Ön başvuruyu kabul eden AYM, dosyayı esastan görüşüyor. Aydın bu başvurusu nedeniyle de yandaş medyadın hedefi olmuştu.

HSYK’den sürgün ve ödül kararnamesi: 3746 Hakim ve Savcının yeri değişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler