Hamza Hamzaoğlu: F.Bahçeliler üzülmedi

G.Saray Teknik Direktörü iki kupalı sezonu değerlendirip anlamlı mesajlar verdi.

Yayınlanma: 04.06.2015 - 23:42
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın çifte kupalı şampiyon teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Sarı-Kırmızılı kulübün tarihine geçen başarısının ardından özel açıklamalarda bulundu. Takımdaki geleceğinin yanı sıra koyduğu hedefler ve yeni planlarını anlatan Hamzaoğlu, yaşam hikâyesinden de dikkat çeken ayrıntıları paylaştı. Sözleşmesi biten genç çalıştırıcı, “Benim için önemli olan gönül imzasıdır. Yoksa 3 yıl, 5 yıl imza atmışsın ne önemi var. Bana ‘Galiba gidemeyeceğiz veya olmayacak’ gibi bir söz sarf edilirse devam etmem” dedi. Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarların şampiyon olmalarının ardından kendisini kutladığını anlatan Hamzaoğlu, “Şampiyon olduktan sonra beni Fenerbahçeli ve Beşiktaşlılar aradı. Bir Fenerbahçeli dostum ‘İnan ki Galatasaray’ın başında sen olduğun için hiç üzülmedik’ dedi. Sadece kazanmak değil iz de bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Gereken yapılacak’

Gelecek sezonki transfer planına değinen Hamzaoğlu, “Bu sene 14 yabancı kuralı var. Şu kadar yabancımız olsun gibi bir kıstasımız yok. Yerli, yabancı diye ayırmayacağız. Gereken ne ise o bölgeye takviye yapacağız. Ancak kampa da kalabalık bir kadro ile gitmeyeceğiz. Mevki olarak çok net konuşmadık daha ama hedefim alternatif oyuncu kalitesini artırmak. Bazı futbolcularımız ile onların iyiliği adına yollarımızı ayıracağız. Sinan Gümüş’ten özellikle bu sezon çok umutluyum. Sabri’nin sözleşmesi bitti ama biz kendisiyle devam etmek istiyoruz. Melo, Semih ve Telles’le ilgili teklif gelmedi, gelirse de ancak oyuncum isterse onu gönderebilirim” diye konuştu.

‘Başarı sadece birincilik değil’

Başarı tanımının yanlış yapıldığını vurgulayan Hamza Hoca, “Biz bu ülkede nasıl istikrar yakalayacağız? Başarı sadece şampiyonluk mudur? Yani ülkede 1 takım başarılı, 17 takım başarısız. Nasıl olacak bu iş? Hep temel atıyoruz. Birisi geliyor, yeni temeller atıyor. Gelmedi şampiyonluk, gönder teknik adamı, yeniden sil baştan. Yıllardır Türkiye olarak hep temel atıyoruz. Bir türlü 2. kata çıkamadık. Başarı sadece 1.’lik değildir” dedi. Hamzaoğlu, “Şampiyonlar Ligi’nde ilk hedefimiz turu geçmek. Amacımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak fakat bunu hızlı şekilde yapmayı düşünmüyoruz. Belki 5 sene içerisinde bu hedefe ulaşırsak büyük başarıdır” diye konuştu.

‘Uykusuz ve uzun gecelerim oldu’

Hamza Hamzaoğlu, “Uzun ve uykusuz geçen gecelerimiz oldu. Bir hedefe gidiyorsunuz ve her şeyin sorumlusu benim. Ama takımıza olan inancımız, kendimize olan güvenimiz kaybolmadı. Şampiyonluğa inanmıştık. Göreve geldiğimizde takımın kendi içinde diyaloglarının kopuk olduğu, parçalanmış bir görüntüsü vardı. Aslında hepsi çok karakterli, düzgün insanlar. İşini iyi yapan, yetenekli bir kadroya sahiptik. Biz o parçaları bir araya getirdik. Onlar da buna istekliydiler ki başarılı olduk. Yoksa onlar istemeseydi, hiçbir şey olmazdı. Bu tamamen oyuncularımın eseri” diye konuştu.

D.Alves’e yeşil ışık, Podolski için ret

Hamzaoğlu, Sarı-Kırmızılıların yıllardır süren Kadıköy’deki galibiyet hasreti için, “Galibiyet için söz veremem. Çünkü maçı oynamadık. Ama elimizden geleni yapacağımızın sözünü veririm. Bu sezon da yenebilirdik, pozisyonlarımız vardı değerlendiremedik” yorumunu yaptı. Hamza Hoca, transfer gündemindeki isimler hakkında, “Gignac geniş listemizde olan bir oyuncu. Podolski ile ilgili bir düşüncemiz yok. Bilal Kısa bize çok çabuk uyum sağlayabilecek bir oyuncu. Katkı sağlar” diye konuştu. Hamzaoğlu, Dani Alves’le ilgili soruyu ise “Yüksek maliyeti var ama bakacağız” şeklinde yanıtladı.

HAMZAOĞLU’NUN AĞZINDAN YAŞAMÖYKÜSÜ

‘İnşaatta çalıştım getir-götür yaptım’

* 1977 yılında Türkiye’ye geldim. O zaman Altay’da oynuyordum. Ancak nüfusumu alamadığım için lisansım çıkmamıştı. Türkiye’ye geldikten 10 yıl sonra vatandaşlık alabildim. 10 yıl boyunca da antrenmanlara çıktım ama lisansım olmadığı için resmi maçlarda oynayamadım. Her yıl gider oturma izni çıkartırdık.

* O yıllar zordu. İzmir’de 4 sene avukatlık bürosunda çalıştım. Getir-götür işleri yapardım, fotokopi çekerdim, evdekiler beni pek göremezdi. Avukat Volkan Alp Oskay ağabeyimin yanında ofisinde getir götür işleri yapardım. Eniştemin yanında inşaata girdim ve inşaatta çalıştım. Bu arada akşamları da mahalle takımı çalıştırıp antrenörlük yapıyordum. Amatör anlamda ilk hocalığı orada yapmıştım.

* Bu yoğun tempoda rahmetli babam istemiyordu devam etmemi. Ama hiç pes etmedim. Ve şimdi şunu diyorum: Şükürler olsun ki bunları yaşamışım. Şimdi her şeyin değerini, kıymetini daha iyi biliyorsunuz. Bu bir hayat dersi. Ben hiç ‘Olmuyor’ deyip bırakmadım ve yılmadım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler