Hasan Ferit Gedik davasında bıçak çekildi

Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği davanın duruşmasında sanıklar bıçak çekti, tehdit etti.

Yayınlanma: 04.03.2015 - 12:56
Abone Ol google-news

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde Eylül 2013’te uyuşturucu çetelerine karşı düzenlenen yürüyüşe saldırarak 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in ölümüne neden olan sanıkların yargılandığı davada tutuksuz sanıklar izleyicilere bıçak çekti. Sanıklardan Hakan Taşhan, Gedik’in annesini “eliyle boğazını keser gibi” hareket yaparak tehdit etti.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya Adalet Bakanlığı’nın davanın nakli konusunda kamu güvenliğinin sağlanması yönünde bir engel olmadığı görüşünü bildirmesi üzerine dünkü duruşmaya tutuklu sanıklar getirildi. Ancak bu kez de savcılığın konferans salonunu tahsis etmemesi nedeniyle duruşma küçük salonda görüldü. 22 tutuklu sanığın hazır edildiği duruşmaya Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da destek için geldi. Tutuksuz sanıklar salonda izleyiciler kısmına oturtulmak istenince gerginlik yaşandı. Bu sırada tutuksuz sanıklardan biri izleyicilere bıçak çekti.

Kimlik tespiti devam ederken Gedik’in annesi Nuray Gedik, “Sen kimi tehdit ediyorsun” diye bağırdı. Aile avukatlarından Ebru Timtik de “Sanık Hakan Taşhan önce kafa salladı. Sonra eliyle ‘boynunu keser’ gibi hareket yaptı, tehdit etti. Suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. Nuray Gedik de “Hem oğlumu benden aldınız hem tehdit ediyorsunuz” dedi.

 

Tekbirlerle saldırdılar

Duruşma sonunda sanıklar tekbirlerle avukatlara saldırdı. İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapılırken CHP milletvekili aday adayı Ayşegül Nuran Bektaş ile ilgili tartışma çıktı. TRT spikerinin iddianameyi okuduğu oturumda mahkeme, sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı 9 Mart’a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon