Havuz Yazarları Derneği

TSYD Başkanı Naci Arkan, derneğin İstanbul’daki havuzu için Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’tan 2 milyon TL’lik destek sözü aldı. Bakanlık, Arif Kızılyalın’ın yolsuzluk haberlerine tepki göstererek bu yardımı geri çekti. Havuz tadilatı için verilecek parayı kaybeden TSYD yönetimi, gazetecilik etiği dışına çıkarak, Kızılyalın’ı ‘para konusunda hassas olmamakla’ suçladı.

Yayınlanma: 16.05.2015 - 22:50
Abone Ol google-news

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Naci Arkan ve arkadaşlarının mayıs ayı sonunda yapılacak derneğin Genel Merkez seçimi öncesi yayımladıkları ‘Dünden Bugüne’ adlı dergide medya etiğini zedeleyecek ifadeler kullanmaları spor camiasında büyük tepki topladı.

Derneğin İstanbul Levent’teki Tesisleri’nde açık yüzme havuzunun onarımı için TSYD yönetimince Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan 2 milyon TL’lik destek sözünün alındığı belirtilen yazıda, Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Başkanı Arif Kızılyalın’ın Cumhuriyet’te yayımlanan ‘Gençlik Spor AKP Bakanlığı’ başlıklı haberine gönderme yapılırken “Yayımlanan makale ile Bakanlığı kızdırdı, Bakanlık da parayı vermedi” iması gazetecilik ilkelerini zorlar nitelikte.

Haberin ardından bakanlıktan gelen “Biz bakanlık olarak sizin için ne düşünüyoruz, sizin şube başkanınız bize ne yazıyor” telefonuyla sarsıldıklarını belirten TSYD yönetimi, Kızılyalın’a “Neden böyle yaptın. Tam destek sağlamışken bu yazıyı keşke başkasının imzasıyla yayımlasaydınız” diyerek sitem etti.

Arif Kızılyalın’ın ‘Haber doğru’ yanıtı üzerine TSYD yöneticilerinin “Biz sana haber yanlış demedik ki. TSYD yöneticisi olarak bazı konularda hassas olman gerekir” çıkışıyla gazetecilik etiğini ayaklar altına alması tepki çekti.

Spor basını emekçilerinin saygınlığını, hak ve çıkarlarını korumak yerine ‘havuz sevdasına’ düşen TSYD yönetimi, üyelerinin de eleştirilerine hedef oldu.

Akreditasyon skandalıyla gündeme gelen 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda muhalif 13 basın kuruluşuna turu izleme yasağı getirilmesine Türkiye Spor Yazarları Derneği yine sessiz kalmıştı. Hatta bazı TSYD yöneticileri, üyelerin yoğun tepkileri üzerine “Sanki bu ayrımcılık ilk defa oluyormuş gibi TSYD’yi suçlamak çok yanlış. Siyasi arenada belli gazeteler zaten hiçbir Cumhurbaşkanlığı ve Başkabanlık etkinliğine alınmıyor” diyerek gazetecilere gelen yasağı normal karşılamıştı.

Bunun üzerine TSYD İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın devreye girerek Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ile iletişime geçerek yasaklı medya kuruluşlarının turu izlemesini sağlamıştı.

 

'Allah'a havale ediyoruz'

‘Dünden Bugüne’ dergisinde ‘Havuzumuz öksüz kaldı’ vurgusu yapılarak Arif Kızılyalın hedef gösterilirken ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Sonunda bugün gelinen noktaya bakın. Havuzumuz ne yazık ki hizmete hazır değil. Getirisi de hesap edildiğinde 500 bin TL de kaybımız var. Kim verecek bunun hesabını? Kim soracak? Tabii ki siz. Koltuk sevdasına derneğin menfaatlerini hiçe sayanları önce Allah’a sonra sizlere havale ediyoruz.”

 

Arif Kızılyalın: Doğruysa yazarım

Konuyla ilgili açıklama yapan TSYD İstanbul Şube Başkanı Arif Kızılyalın, “Ben gazeteciyim, habere ulaşırsam yazarım. Bakanlık tepki gösterecek öteki darılacak diye haber yapmayacaksam bu mesleği icra etmem. Bakanlığı kızdırmamak gibi bir misyonum yok. Necmi Tanyolaçlar’ın, Namık Sevikler’in, Abdülkadir Yücelmanlar’ın emaneti haberciliktir. Habercilik yaptığım için bir gazetecilik meslek örgütünün şube başkanıyım, konfeksiyonculuk yapsam gider tekstilciler derneğine üye olurum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler