HDK ve HDP'ye 'güvenlik' engeli, ülkücülere izin

HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Hüda Kaya’nın katılımıyla Galatasaray Lisesi önünde yapılmak istenen basın açıklamasını valilik kararını gerekçe göstererek engelleyen polisin aynı yerde PKK saldırılarını protesto etmek için açıklama yapan ülkücü gruba izin vermesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 16.08.2015 - 20:11
Abone Ol google-news

Partisine yönelik polis operasyonlarını protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen aralarında milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Hüda Kaya ve HDP yöneticilerinin bulunduğu grubun önünü polis tarafından kesildi. Kürkçü ve Kaya, Galatasaray Lisesi önüne geçmelerine izin vermeyen polis yetkilileriyle bir süre tartıştı. Polis, güvenlik gerekçesiyle grubun Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP yöneticilerinin gerekçesiz bir şekilde gözaltına alındığını belirten Ertuğrul Kürkçü, basın açıklamasına izin verilmemesine de tepki göstererek, “Milletvekillerinin ne yapacağı hiçbir valinin emriyle yasaklanamaz. Onların sözlerinin, valilik tarafından sözlü emirle kesilmesinin de herhangi bir demokratik karşılığı yoktur” dedi. Daha sonra Ertuğrul Kürkçü ile beraberindeki grup Galatasaray Meydanı’ndan HDP İl Örgütü’ne kadar “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganları atarak yürüdü. Burada HDK yürütme kurulu üyesi Perihan Koca, HDK ve HDP yöneticisi olan 13 kişinin gözaltına alınmasını protesto ederek, partililerin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Koca, “HDP ve HDK’yi kriminalize ederek, gözaltına alarak, tutuklayarak başarıya ulaşacaklarını sananlara sesleniyoruz: Zulmünüz karşısında boyun eğmeyeceğiz! Ve size bu savaşı yaptırmayacağız!” dedi.

 

Ülkücülerden şehit ölümlerine tepki protestosu

HDP ve HDK’nin basın açıklamalarının sona erdiği sıralarda, İstiklal Caddesi’nde kalabalık bir grup, Türk bayraklarıyla tekbir getirerek yürüyüş yaptı. “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz”, “Vur de vuralım, öl de ölelim” gibi sloganlar atarak yürüyen grubun önü Galatasaray Lisesi önünde polis tarafından kesildi. Grubun daha fazla yürümesine izin vermeyeceğini belirten polis, gruptan Galatasaray Lisesi önünde açıklama yapmasını istedi. Bazı eylemcilerin polise tepki göstermesi üzerine yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından şehitler için saygı duruşu yapıldı ve ardından istiklal marşı söylendi. Grup adına açıklama yapan asker beresi ve kıyafeti giyen bir eylemci, “Şehit haberleri bizi derinden etkilemiştir. Şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz. Polis bizim polisimiz, asker bizim askerimiz, devlet bizim devletimiz, milletçe tepkimizi ortaya koyuyoruz” dedi. Basın mensuplarının da görevini yeterince yerine getirmediğini söyleyen eylemci, herkesi 'görevini yapmaya' çağırdı. “Mecliste PKK istemiyoruz”, “Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez” sloganları atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler